sickboy - [entries|archive|friends|userinfo]
sickboy

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 26th, 2034|08:57 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Cilvēki, kas saka, ka filmas uz datorspēles cilvēkus padara vardarbīgus, stipri pārspīlē. Cilvēki nekad zināmajā vēsturē nav bijuši tik miermīlīgi, nevardarbīgi un iecietīgi kā pašlaik. Es lasu Sudrabu Edžus "Stāstus Jaunatnei", sākot ar Dullo Dauku u.c. Šķiet, ka 1900. gadā cilvēki ar bērniem komunicēja pa pusei verbāli (lielākoties verbāli vardarbīgi), pa pusei ar žagariem vai citiem miesas sodiem. Bērni, savukārt izklaidējās, sitot čūskas vai mokot kukaiņus. Palasot tos drausmos stāstus, brīžam šķiet, ka tiek attēlotas kaut kādas absurdi primitīvi brutālas cilvēkēdāju ğimenītes, bet nē - tie bija pilnīgi "normāli" latviešu zemnieki. Un jo tālāk atpakaļ skatās pagātnē, cilvēku attieksme pret citiem cilvēkiem un dzīvniekiem kļūst arvien vardarbīgāka un ļaunāka.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:July 26th, 2019 - 10:01 pm
(Link)
Ak vai, tā briesmīgā pagātne.:((((((((
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:July 26th, 2019 - 10:35 pm
(Link)
Viduslaiku raganu dedzināšanas un citas spīdzināšanas nebija kaut kas ārpus ierastā, tā bija daļa no normālu ļaužu psihes. Tāpat arī Senās Romas amfiteātra izklaides ar cilvēku barošanu lauvām utt.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:July 27th, 2019 - 02:00 pm
(Link)
Vairāk ēd marksistu vēsturisko revizionismu un varēsi saņemt sociālo kareivju biedra karti.
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:July 27th, 2019 - 10:05 am
(Link)
Nu jā Sickbojam ir darāpojis. Tas notiek ja kaut vai drusku palasa.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:July 27th, 2019 - 11:52 am
(Link)
nesen ar ōmi man bija arguments par to, ka viņa teica, ka pasaule kļūst arvien trakāka un trakāka. es teicu, ka, nu vispār tu man te stāsti stāstus par savu bērnību un WW2, kur glābies no vienām mājās, uz kurām vēlāk uzkrita virsū bumbvedējs, uz citām, pa ceļam slēpjoties bunkuros, kuriem blakus bieži vien tika nomestas bumbas un sašķaidīti zirgi, brauci garām krievu un vāciešu kauju vietām, kur garām lauku ceļam abās pusēs stiprā saulītē puva un smirdēja vāciešu līķu kaudzes. un vēl visādus stāstus tu man stāsti, kā kaimiņš nodeva kaimiņu, kā tika nozagtas mājas un mājlopi, kā karojošās puses pa ceļam vienkārši izšāva zemniekus, jo kāpēc gan ne? beigās vienojāmies par to, ka cilvēki vienkārši vienmēr ir bijuši drausmīgi.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:July 27th, 2019 - 02:05 pm
(Link)
Kari n šit ir trakums, bet tāpat more dignified, nekā farsiāls suicīds, kas ir pašreizējajā dienas programmā. Ja man nebūtu citas izvēles kā starp elojiem un morlokiem, būt otrais.