Shelly -

Aug. 19th, 2008

07:22 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Izpētīju rēķinus un man radās jautājums:
ja mūsmājās pāris gadus ir maksāts par auksto ūdeni kā bez skaitītāja (tas sanāk apmēram Ls 9 mēnesi), un tagad mēs sākam maksāt ar skaitītāju, vai man ir jāapmaksā visa skaitītāju rādītāju starpības summa par pāris gadiem (104 lati, atkārtošu vēlreiz, 104 lati) i togo - jāmaksā par ūdeni divreiz - kā ar skaitītāju un kā bez?
Ja tā, tad protams, skaitītāju labošana un atjaunošana (kas maksāja Ls 20, ik) man liekas visbriesmīgākā kļūda manā mūžā.
//tos, kam es jau esmu apnikusi kā rūgta nāve, varu vien mierināt, ka jā, es zvanīšu un vizitēšu arī namu pārvaldi ar šo jautājumu, bet gribu zināt, uz ko man gatavoties.

(10 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:August 19th, 2008 - 07:29 pm
(Link)
patērētāju tiesību aizsardzības likums neļautu tev maksāt divreiz par vienu un to pašu pirkumu (un vispār, vai kādam ir līgums ar Rīgas Ūdeni? uz kāda pamata mēs viņiem maksājam?)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:August 19th, 2008 - 07:33 pm
(Link)
Paldies. Man jau ar tas likās dīvaini.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:August 19th, 2008 - 10:20 pm
(Link)
pēc maniem rēķiniem divu gadu laikā par auksto ūdeni esi samaksājusi Ls 9x24 (mēneši) = 216 lati. nu, apmēram.
tātad sanāk, ka par laika periodu divi gadi tu esi pārmaksājusi
Ls 216-104=Ls 112
es tavā vietā dotos uz namu pārvaldi ar visām izdrukām (maksājumu čekiem) padusē un uzdotu viņiem jautājumu, kad viņi tev grasās atdot pārmaksātos 112 latus. un taisītu mazu un nejauku skandāliņu, matemātiķi tādi, ibio!
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]ib
Date:August 20th, 2008 - 08:18 am
(Link)
Nu faktiski gan ir tā, ka tie, kam skaitītāji, samaksā pēc fakta, uz pārējiem izdala vienmērīgi. Tātad nekāda nesamaksāta rezerve nevar būt izveidojusies.
Cits jautājums, ja Tu saki, ka skaitītājs ir bijis, tad acīmredzot, viņi automātiski paņēma pēdējo uzņemto pirms remonta un pēc tā. Kas, protams, atbilst nampārvaldes taisnvirziena domāšanai, bet loģikai nu nekādi.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]pata
Date:August 20th, 2008 - 08:50 am
(Link)
klau, bet kāpēc ir tā: man ir skaitītājs, es samaksāju par savu notērēto, bet katru mēnesi rēķinā konstanti parādās gan karstā, gan aukstā ūdens zudumi?! ja summa nebūtu tik liela (15-40% no mana faktiskā patēriņa), es ticētu, ka tā ir starpība starp mājas skaitītāju un visiem faktiskajiem rādītājiem, tobiš, daudzums, kas ir uzkrājies trubās. tad tiešām jājautā - priekš kam man tas skaitītājs, ja man tāpat katru mēnesi ir jāmaksā padmsit lati par kaut kādiem mistiskiem zudumiem?!
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]ib
Date:August 20th, 2008 - 08:53 am
(Link)
Tādus brīnumus neesmu redzējusi, es aizietu paskandalēties, jo tas nav īsti nopietni.
Mums tiek piestādīti siltuma zudumi, to es vēl +/- varu saprast - kaut kur pa ceļam, pa trubām siltumapmaiņas rezultātā kaut kas pazūd. Bet kur var pazust ūdens?! Turklāt 40%!
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]pata
Date:August 20th, 2008 - 09:27 am
(Link)
o.k. tad būs vien jāraksta cedele ;)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:August 20th, 2008 - 09:48 am
(Link)
Zudumi (tb, starpība starp individuālo skaitītāju summu un mājās kopējo skaitītāju) ir visiem. Veidojas dažādi - galvenokārt rādītāju precizitātes atšķirību dēļ, kā arī tāpēc, ka nelielus ūdens daudzumus, kas pa krānu izpil vai tek tievā strūkliņā, individuālais skaitītājs nereģistrē. Mums, teiksim, uz māju ir kaut kādi 200 kubikmetri - kas man liekas pārspīlēti, ņemot vērā, ka manā dzīvoklī pa mēnesi vispār notērējas max 4 kubikmetri. Ja zudumi ir ļoti lieli - jābrauc augumā namu pārvaldei par to, lai meklē zudumu cēloni un kaut ko dara. Cedeli labāk rakstīt visiem mājas iedzīvotājiem kopīgi.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]pata
Date:August 20th, 2008 - 10:04 am
(Link)
bija kaut kādi MK noteikumi, kuros ir noteikts, ka šie zudumi nedrīkst pārsniegt 25% no faktiskā patēriņa pēc indivuālā skaitītāja rādījumiem. esmu kaut kad rēķinājusi - tie cipari svārstās, bet kuram tad ir iekāriens katru reizi par pāris latiem taisīt trobeli :( plus vēl tas, ka tajā dzīvoklī esam neoficiāli īrnieki. mans brālis, kas maksā dzīvokļa saimniekam, nav labāks par namu pārvaldi - tas jau točna neies kasīties!!
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]loluuu
Date:August 20th, 2008 - 11:30 am
(Link)
varbūt zudumos iekļauj arī nesakritību starp kopējo mājas skaitītāju un individuālajiem, kas rodas dēļ tiem, kas apmāna skaitītāju un zog?
(Reply to this) (Parent)