Shelly -

Sep. 12th, 2007

01:54 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Nesen kāds cibiņš bija atzinies, ka raksta mācību darbu par sabiedriskajām apspriešanām. Un taujāja, kāpēc aktivitāte tik zema?
Pārdomas par šo jautājumu man radās pēc tam, kad izlasīju LETA ziņu, ka vakar Rīgas Dome atļāvusi celt jaunu dzīvojamo kompleksu Mežaparkā. Sabiedriskās apspriešanas laikā par to bija saņemtas 26 pozitīvas atsauksmes un 93 - negatīvas. |Nē, es nejaucu skaitļus - 26 pozitīvas un 93 negatīvas. Un Dome ņem un atļauj. .
Ir vēl kādi jautājumi, kāpēc pīpļi nospļaujas un atmet ar roku?

(5 comments | Leave a comment)

Comments:

From:[info]sileens
Date:September 12th, 2007 - 02:10 pm
(Link)
trū
savukārt mums pie darba kāreiz aizliedza būvēties jo cilvēkiem nepatika
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:September 12th, 2007 - 02:10 pm
(Link)
Savulaik Raiskuma pagastā uz kempinga ieceres sabiedrisko apspriešanu bija ieradušies ap 30 apkārtējo zemju īpašnieki un visi iebilda. Pagasts ar argumentu "pārējie pagasta iedzīvotāji, kas nebija ieradušies, tātad ir par" atļāva. Un viens citādi cienījams plānotājs-arhitekts vēl šai kontekstā stāstīja par to, ka ezeru krasti jāpadara pieejami, ļaujot celt kempingus - kā tad, ceļam priekšā ķēde un "privāta teritorija". Diez vai otrreiz uz kādu apspriešanu tie iedzīvotāji ies.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:September 12th, 2007 - 02:31 pm
(Link)
tādas apspriešanas ir pāri manai saprašanai. Biju ieklīdis Rīgas Domes vestilbilā, tur čupa visādu materiālu, var izpausties. Es tur iemetu aci...shēmas, kartes, izskaidrojumi, kas neatbilst kartēm, metru gari formulējumi, kas man bez polša un triju gadu pieredzes zemes mērīšanas darbos ir pilnīgi neko neizsakoši. Sajutos dumš un gāju prom, viedokli neizteicis.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]coma
Date:September 12th, 2007 - 04:11 pm
(Link)
http://www.delfi.lv/news/national/witness/article.php?id=18554673
(Reply to this)
From:[info]lepele
Date:September 12th, 2007 - 04:38 pm
(Link)
ai, no manas pieredzes ar sabiedriskajām apsriešanām - tikai 10% no tām "negatīvajām" atsauksmēm ir tiešām apsvēršanas vērti iebildumi, turklāt negatīvo atsauksmju proporcija pret pozitīvajām ir normāla parādība, jo piekritēji parasti klusē, bet īgnie vienmēr sarodas čupām, tikai ne vienmēr viņiem ir arī Argumenti.
(Reply to this)