mazais sesks ([info]sesks) rakstīja,
@ 2003-07-21 12:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lieliska nedēļas nogale
Šodien vēlos padalīties ar citiem savos iespaidos par lielisko nedēļas nogali.
Viss pasākums sākās piektdienas vakarā, kad devāmies uz Šlakenbeku , kas atrodas Tukuma apkaimē. Šinī nedēlas nogalē tur bija paredzēts Kurzemes rallijs antīkajiem motocikliem. Ieradāmies tur vēlu vakarā un sākām savu darbu pie karšu zimēšanas, kas bija nepieciešamas rallija dalībniekiem, kā arī citām organizātoriska rakstura lietām.
Rīta cēliens sākās jau pulkt. 6.00, kad civēki, kas iepriekšējā vakarā bija jau ieradušies uz šo pasākumu devās brokastīs un sāka darbināt savus mocīšus. Godīgi sakot skats bija visai iespaidīgs, kad laika gaitā viens pēc otra muižas sētā ieripināja kārtējais dalībnieks uz sava braucamrīka, arī apģērbs tika ieturētš atbilstošā stilā. Ņemot vērā apkārt notiekošo brīžiem likās, ka neatrodies vis 2003.gadā, bet gan 20.gadsimta sākumā.
Negatīvās iezīmes - šim pasākumam, liekas, ir bijusi pārāk maz reklāmas, jo dalībnieku skaits nebija visai liels, kā arī gadījās pa kadam subjektam, kas ar savām ambīcijām bojāja citiem noskaņojumu (piemēram, cilvēks, kas atrada iemeslu - viņam neesot kaskas, tāpec sacensībās nepiedalīšoties, kā arī apšaubīja noteikumus par to lietošanu šinī pasākumā. Pats dīvainākais bija tas, ka viņš atteicās piedalīties arī tad, kad kaska tika atrasta speciāli viņam).
Patīkama iezīme bija tā, kas daudzi cilvēki, kas brauc ar mūsdienīgiem motocikliem ari piedalījās šinī rallijā - runa nebija par konkurenci, bet gan par iespēju izbaudīt uz savas ādas, kas gan tas rallijs īsti ir, cik viegli vai grūti ir braukts pēc dotās leģendas un cik liela ir spēja parādīt labus, rezultātus, kur runa noteikti neiet par ātrumu, bet gan par precizitāti.
Dotā rallija maršruts gāja caur Tukumu, Kandavu un Sabiles Vīna kalnu, kopsummā 150 km.
Mūsu uzdevums bija stāvēt pitstopā netālu no Velnalām un atzīmēt dalībnieku irašanās un izbraukšanas laiku. Te nu atkal varētu runāt par cilvēkiem, kuri ko tādu darīja pirmo reizi un cilvēkiem, kuri, neskatoties uz savu vecumu, ir šinī ziņā ar lielu stāžu - ir sastādījuši sev braucuena grafiku līdz pat minūtei un pie tā arī stingri turās.
Nākamajā gadā šis pats rallijs tiek paredzēts Sabilē Vīna svētku laikā.

Tā nu es atvados no jums līdz vēlākam laikam pēc divām nedēļam, jo ir sakušās lielās brīvdienas - atvaļinājums.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?