Laimes kalējs ([info]sermuliitis) rakstīja,
@ 2014-10-02 11:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tā ja. Vakar noskatījos animācijas filmu "Zelta zirgs". Un man radās dažas domiņas.
1. Pirms tam jābūt lasījušam attiecīgo Raiņa garadarbu, citādi var likties mazliet nesakarīgi.
2. Reti kad palieku paskatīties beigu titrus. Šoreiz to darīju, lai redzētu, kas ierunāja Melno māti. Laima Vaikule šajā lomā bija perfekta. Atbilstoša balss un bez pārspīlēta patosa.
3. Arī Uldim Dumbim kā Baltajam tēvam ne kādas vainas, tikai tā buršanās dziesma... Nu, neklapēja kopā ar vārdiem. Tad jau varēja iztikt bez.
4. Zelta zirga apbrīnojamās pārvērtības - uzjājot kalnā viņam ir zelta bruņas, pēc princeses pamodināšanas jājot lejā zirgam jau vairs nekā tāda nav.
5. Filmiņā galīgi neparādās Baltā tēva tūkstošveidīgums (tad jau Melnā māte savas formas parādīja vairāk - veselas divas). Un arī frāze "Zārks jau nevar palikt tukšā" tika aiz matiem pievilkts pašās pašās beigās, lai jau būtu. Un arī tad tikai tāpēc, lai skatītājiem parādītu, ka tik tiešām šī filma ir uzņemta pēc Raiņa lugas motīviem.

Domāju, ka tā vietā, lai sazīmētu tās dziedāšanas ainas, viņi tomēr varēja labāk sazīmēt loģiskākas pārejas ainas no viena notikuma uz otru. Visādi citādi patika. Dodu ražotājiem trīs keksiņus no sešiem par to. Tā ja.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]riitarasa
2014-10-02 12:30 (saite)
Es arī gribu uz šo filmiņu. Ļoti. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sermuliitis
2014-10-03 09:50 (saite)
Noteikti aizej, jo pat par spīti visam manis minētajam, filmiņa ir noskatīšanās vērta (turklāt savējie jāatbalsta, pat, ja strādā kopdarbībā ar citiem).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?