Laimes kalējs ([info]sermuliitis) rakstīja,
@ 2012-02-12 18:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sarkano lēcu mērce ar makaroniem
Izlasīju šo recepti "Virtuves" februāra numurā un tā kā man mājās bija aizķērušās lēcas, kurām gan derīguma termiņš slaitījās notecējis jau pērnā gada maijā (bet kuru tas interesē), nolēmu pagatavot. Turklāt pēdējā laikā netīksme pret selerijām arī pazudusi, tā kā neradās problēmas arī nopirkt vajadzīgos seleriju kātus.

Pagatavošana bija smieklīgi vienkārša un ātra, vēl jo vairāk tāpēc, ka es šmaucos un īsta dārzeņu buljona vietā piespēru klāt knorra dārzeņbuljona sauso kubikveida surogātu. Mazliet raizes gan darīja tas, ka mērce varētu būt pārāk šķidra, jo man ir ieaudzināts, ka tās ir tumīgas un biezas... Bet lēcas darīja savu un viss sanāca kā vajag, turklāt liekais šķidrums jauki sasūcās makaronos, kamēr to visu ēdu. Un garšoja arī labi, tiesa, visu laiku kaut kas prasījās. Mmmm, varbūt tie bija pipari? Taču paēdusi jūtos labi.

Un te būs arī pati recepte, tiem, kas nazin un kas it lieti varētu noderēt steidzīgajiem veģetārā novirziena piekritējiem:

Pāris burkāni
Pāris seleriju kāti
Sīpols
Pāris ķiplokdaivas (es gan ņēmu trīsarpus, un kā ķiplokmīlis nolēmu, ka nākamreiz jāņem vēl vairāk)
Apmēram 170 grami lēcu
Glāze dārzeņu buljona (vai ūdens un pēc tam piesper klāt buljonkubu)
Timiāns
Apmēram 400 grami makaronu

Uzliek vārīties ūdeni makaroniem. Burkānu, selerijas, sīpolu un ķiplokus smalki sagriež un eļļā apcep. Es vispirms mazliet apcepu burkānus, pirms pieliku klāt pārējo, tā kā man nebija ne jausmas, cik ātri seleriju kāti skaitīsies apcepušies. Lēcas noskalo un pieber klāt un visu vēl mazliet pacep. Es apcepu ļoti maz, tā kā izbīlī ieraudzīju, ka man tās rauj klāt pie pannas dibena.
Tad nu es pielēju klāt pusotru glāzi ūdens (jo baidījos, ka glāze būs maz). Piemetu klāt buljonkubu un timiānu. Ap to laiku jau bija sācis vārīties ūdens makaroniem, tā kā iebēru tos katlā. Pannai uzliku vāku un uz mazas uguns atstāju visu vārāmies kādas 10 minūtes. Pa to laiku arī makaroni izvārījās, kā rezultātā viss bija smuki gatavs vienā laikā.

Jāpiebilst, ka es vispirms visu sagriezu, pirms sākt darīt pārējo. Kopā aizņēma līdz 40 minūtēm. Nākamreiz būs jāuzņem laiks.

Labu apetīti! :]


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?