Sems ([info]sems) rakstīja,
@ 2004-01-26 17:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
...
Lieliskas sentences cilvēkiem, kas netic vai negrib pieļaut tādu teoriju iespējamu pattiesīgumu, kā, piemēram, telepātija, nākotnes paredzēšana.
Izrautas no Čārlza Berlica "Neticami" ievada. Tie ir vēsturiski fakti.

- 1868. gadā avīzes apgalvoja, ka telefons ir tikai triks/viltība kā izkrāpt no cilvēkiem naudu.
- Saimons Ņukombs ar matemātisku aprēķinu pierādija, ka nekas, kas smagāks par gaisu, nevar lidot.
- Slavenas franču zinātnieks A. L. Lavuazjē apgalvoja, ka meteorīti neeksistē, jo debesīs taču neesot klinšu.
- Kad Parīzes Zinātņu akadēmijā tika izmēģināts pirmais gramafons, pastāvīgais valsts sekretārs pielēca kājās un sāka žņaugt zinātnieku, kurš veica demonstrējum, kliegdams, ka skaņa ir nekas cits kā demonstrētāja vēderrunāšana.
- Tāpat arī ceļošana zem ūdens (zemūdenēs, protams) un kosmosā kādreiz uzskatīja par nu nekādīgi neiespējamu lietu.

Attiecīgajos laikos cilvēki vēl nebija gatavi šādiem jauninājumiem, tāpēc arī tāda attieksme. Varbūt arī mūsdienās cilvēki nav gatavi, pietiekami attīstījušies, lai izprastu pašā sākumā minēto teoriju patiesīgumu?

Papildinājums:
Daudzi visas it kā paranormālās lietas noliedz, jo tie neatbilst prāta loģikai. Tāpat arī neatbilst fizikas likumiem, kuri ir visas pasaules uzbūves pamatā. Bet taču ir iespējams, ka arī paranormālās parādības ir dziļi balstītas uz kaut kādiem fizikāliem likumiem, bet tikai tie nav mums fiksējami un izmērami, vismaz pagaidām. Varbūt pēc gadu tūkstošiem cilvēki uz šīm parādībām lūkosies tāpat, kā mūsdienās mēs lūkojamies uz zibenšautrām un mākoņiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]copy
2004-01-26 23:54 (saite)
es nesaku, ka es neticu shiim paranormaalajaam paraadibaam. tas viss ir visnotalj interesanti. bet , piemeeram, runaajot par naakotnes paredzeeshanu un pasaules bojaaeju - mums jau sen vajadzeeja buut pagalam un pasaulei taapat. cik gan pasaules bojaaejas datumi nav aiz muguras?
vai varbuut nostradamus vnk bija neveiksminieks?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re:
[info]sems
2004-01-27 00:26 (saite)
hmm nu taa jau it kaa ir, bet kljuudiities ir cilveeciigi :). Bet nedriikst aizmirst ka ir bijushi ari pozitiivi (taadi kas piepildiijushies) pasaules paregjojumi.

Un vispaar shajaa teemaa imho nevar uzticeeties kuram katram tekstam/avotams, kas ir pagadiijies rokaa. Un par Nostradamusu jau teicu - kljuudiijaas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re:
[info]copy
2004-01-27 00:46 (saite)
jaa. atkal jautaajums. kas ir labaak - ticeet visam peec kaartas vai neticeet nekam? un kaa izveerteet, kam ticeet un kam nee?
kaut kur reiz lasiiju interviju, ar kaadu paregjotaaju, kursh bija paredzeejis karu ar iraaku un veel sho to (iisti neatceros), naakotnee paregjoja ljooti labu valsts vadiitaaju peec vairas, latvijas izaugsmi utt, vinjsh arii viedi zinjoja, ka kaut kad tagad dzimst 3 ljaunie ( nosauca tos kaut kaadaa iipashaa vaardaa, bet to es atkal aizmirsu), kas gribees valdiit paar pasauli. skatiisim, redzeesim.

bet neticeet arii ir cilveeciigi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re:
[info]sems
2004-01-27 01:08 (saite)
tas paliek katra cilveeka pasha zinjaa.
ps. ja atminja nevilj, tad es arii esmu lasiijis shaadu interviju. kaur kur dzirdeeti shitie paregjojumi.
viss, ko dara cilveeks, ir cilveeciigi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?