se7en in heaven ([info]se7en) rakstīja,
@ 2003-11-16 05:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Matrix teema?
Lozhnjaajot pa netu apollo portaalaa filmu sadaljaa pie komentaariem atradu vienu tekstu, kas atkal lika aizdomaaties (aij, kaa man tas patiik).
Fishka par matrix, tulkots simbolos. Tas uzreiz man atgaadinaaja iisto matrix jeegu. Shodien, kad noskatiijos, nebuutu bljaavis - specefekti suukaa utt utt. Saprot tas, kas veelas saprast.

Matrica ir interesants staasts par cilveekaa miitosho konfliktu starp "apzinju" (Matrix) un "zemapzinju" (mashiinu pasaule). Pirmajaa daljaa mees tiekam iepaziistinaati ar pashu ideju - muusu ikdienas dziivi nosaka impulsi, par kuriem biezhi vien pat nenojausham. Apzinja ir tikai zemapzinjas impulsu veidojums. Neo (personiiba, "es") iepaziistas ar pirmajiem "personaazhiem", kas vinju vadiis visaa taalaakajaa celjaa - Ticiibu (Morfejs), miilestiibas Juutas (Triisv.) un Intuiiciju (Oraakuls). Ticiiba vinjam visu laiku dod virziibu (tu esi Iistais!), Juutas - speeku, Oraakuls - padomu.
Otrajaa daljaa Neo iepaziist taalaakos personiibas attiistiibas aspektus: Gribu (Serafs), Emocijas un Instinktus (Merovindzhians) un Praatu (Arhitekts). Vienlaikus paraadaas filmas galvenais motiivs - veidojoties cilveeka "es" (Neo), veidojas arii taa "eenas puse" (Egoisms - Smits).
Treshaa dalja ir staasts par to, kaa Smitam neljaut paarnjemt visu cilveeku, jo tas beigaas novestu pie abu pasaulju - ne tikai apzinjas, bet arii zemapzinjas - izniiciibas.
Noteikti noskatieties - staasts ir neparasti interesants prieksh peedeejaa laika standartiem!

P.S. Autors nezinaams, jo tur bija kaa Anoniims. Ja kaadam esmu nospeeris rakstu, sorrrry, labs. :)


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?