06 September 2012 @ 08:55 pm
bēdiņa  
šodien tika vienprātīgi nolemts, ka mana kulinārā kompetence patiešām ir tadā līmenī, lai nu jau arī konditorejas izstrādājumiem varētu atļauties tādas vaļības kā pilnīga improvizācija bez kādas receptes ņemšanas par pamatu - izcepu riekstu krēma kūku, recepte supervienkārša, ja kads grib, labprāt dalīšos.

bet vispār šis ir grūtāk, nekā man likās, tagad, kad es zinu, ka mēs tiksimies vēl tikai vienu reizi, pirms es aizbraukšu. gāju prom no ilzes, un knapi valdīju asaras (tagad trolejbusā, šo rakstot,vairs īsti nevaldu, haha), man šķiet, tā varbūt ir tāpēc, ka ar draugiem es tiekos visādās situācijās, un arī komunicēju skaipiski, kas jau nemainīsies, bet te ir diezgan konkrēta formula - es braucu ciemos, un to jau diez vai varēsi īstenot. ilze gan sakās, ka atbrauks uz aberdīnu, un tā noteikti būs, bet tas jau ir citādāk, un bērnus jau arī līdzi neņems. šodien stāstīju augustam, ka braukšu uz skotiju, viņš prasīja - cik ilgi? es teicu - uz gadu. viņš saskuma un teica, kāpēc tik ilgi, tad es mēģināju teikt, ka nav taču nemaz tik ilgi, kā es visu laiku saku sev, bet tad es sapratu - tā ir gandrīz ceturtdaļa viņa šobrīdējā mūža, viņam tas tiešām ir neticami ilgi.

lūpas joprojām mazliet garšo pēc bērnu zobupastas no visām tām vēl vienu buču!, bet tas tūliņ būs beidzies, un būs jānopērk vakariņām kāds vīns un jāskatās kāda ļoti, ļoti, ļoti uz prieku iedvesmojoša filma, jo es jūtu, kā šķiršanās bēdas pamazām sāk velties man pāri kā ceļarullis, lai gan vēl taču esmu šeit un kādu brīdi būšu. ja ir kādas idejas par kādu piemērotu filmu, lūdzu, izsakieties. vēlams tādu, kur nav mazu, mīļu bērnu.
Tags:
 
 
( Post a new comment )
Nyamo[info]nyamo on September 6th, 2012 - 09:37 pm
G-Force.
Spirited Away. (jo Totoro ir mazi, mīļi bērni)
10 things I hate about you.
Black Friday.
Julie&Julia.

All range variety, that you have probably already seen, but owell x)
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 6th, 2012 - 09:40 pm
spirited away meitenīte man gan arī likās maza un mīļa
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Nyamo[info]nyamo on September 6th, 2012 - 10:47 pm
Ak jā, es gribu recepti. Man kūkas vēl ir tāla un neiepazīta zeme.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on September 7th, 2012 - 07:36 pm
ok, tā - pamatnei vajag 2 olas, glāzi (tādu lielu un pilnu) pūdercukura, ~100-150g sviesta (mīksta) un miltus, var likt arī vaniļas cukuru un/vai rumu mazliet smaržiņai, dara tā: ar putojamo saputo kopā sviestu un pūdercukuru, un tad arī olas un to vaniļas cukuru vai dajebkādu citu piedevu, ko gribas, tur sanāk tāda pļecka, ko sajauc ar miltiem (kādas 1-2glāzes), kamēr nelīp pie rokām un ir tāda plastiska masa. to tad saripina bumbā vai kubā, vienalga, kkādā vienā gabalā, iebāž plastmasas maisiņā vai pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atpūsties, tikmēr smalki samaļ blenderī riekstus, kādus 150g, lielā bļodā sajauc bundžiņu kondensētā piena ar 2-3 olām, kanēli un kakaō pulveri tā ne ļoti daudz, tad pieliek klāt 500g svaigā siera kkāda (es liku mascarpone, jo kkad biju ar atlaidi iepirkusi, bet reāli var tikpat labi arī kārumiņa svaigo sieru, un teorētiski jau kaut vai caur sietu izpļeckātu mīkstu biezpienu, esmu pārliecināta!), visu paputo vēl, un tad liek klāt arī tos riekstus, samaisa. tad ņem mīklu ārā no ledusskapja un liek kūkas formā (es parasti netaukoju to formu, jo man it kā ir nepiedegošā, un arī tai mīklā taču ir diezgan daudz sviesta, tā ka būtu dīvaini, ja kkas gribētu piedegt, bet ja ir zināms, ka forma cimperlīga, tad prātīgāk drošvien ietaukot), izlīdzina apakšu un gar maliņām, un tad lej iekšā pildījumu. cep 180grādos kādas ~45 min, nu, tur var manīt, kad pildījums ir apbrūnējis un izskatās gatavs.
(Reply) (Parent) (Link)