cukursēne ([info]saccharomyces) wrote on September 7th, 2012 at 07:36 pm
ok, tā - pamatnei vajag 2 olas, glāzi (tādu lielu un pilnu) pūdercukura, ~100-150g sviesta (mīksta) un miltus, var likt arī vaniļas cukuru un/vai rumu mazliet smaržiņai, dara tā: ar putojamo saputo kopā sviestu un pūdercukuru, un tad arī olas un to vaniļas cukuru vai dajebkādu citu piedevu, ko gribas, tur sanāk tāda pļecka, ko sajauc ar miltiem (kādas 1-2glāzes), kamēr nelīp pie rokām un ir tāda plastiska masa. to tad saripina bumbā vai kubā, vienalga, kkādā vienā gabalā, iebāž plastmasas maisiņā vai pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atpūsties, tikmēr smalki samaļ blenderī riekstus, kādus 150g, lielā bļodā sajauc bundžiņu kondensētā piena ar 2-3 olām, kanēli un kakaō pulveri tā ne ļoti daudz, tad pieliek klāt 500g svaigā siera kkāda (es liku mascarpone, jo kkad biju ar atlaidi iepirkusi, bet reāli var tikpat labi arī kārumiņa svaigo sieru, un teorētiski jau kaut vai caur sietu izpļeckātu mīkstu biezpienu, esmu pārliecināta!), visu paputo vēl, un tad liek klāt arī tos riekstus, samaisa. tad ņem mīklu ārā no ledusskapja un liek kūkas formā (es parasti netaukoju to formu, jo man it kā ir nepiedegošā, un arī tai mīklā taču ir diezgan daudz sviesta, tā ka būtu dīvaini, ja kkas gribētu piedegt, bet ja ir zināms, ka forma cimperlīga, tad prātīgāk drošvien ietaukot), izlīdzina apakšu un gar maliņām, un tad lej iekšā pildījumu. cep 180grādos kādas ~45 min, nu, tur var manīt, kad pildījums ir apbrūnējis un izskatās gatavs.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: