22 May 2016 @ 02:20 pm
 
vispār es laikam tomēr šūpojos kā tāda niedre vējā -

it kā īpaši neuztraucos par to, kas būs, kad tūliņ, tūliņ beigsies 2gadu periods ar IM mācībām un darbu, un kad arī to darbu minimizēšu līdz hobija apjoma līmenim (un vispār, ja gribam būt godīgi, es saviem hobijiem, jo laikam jau tā to sauc (lai gan man šis vārds šķiet dīvains, nesaprotams un kaut kādā veidā muļķīgs, bet to es līdz galam sapratu tikko), noteikti veltu vairāk laika, nekā plānoju nākotnē veltīt strādāšanai skolā), tajā pašā laikā mani laikam satrauc tas, ka es tā virspusēji un atklāti par to neuztraucos, nez, vai tas nozīmē, ka izlaiduma vakarā sakņupšu kaut kādā baiļu paralizētā čupiņā stūrī ar neona zīmi "lūzeris bez nākotnes" acu priekšā
 
 
( Post a new comment )
[info]sinusoid on May 22nd, 2016 - 04:47 pm
darbs dieva sods, kā mēs labi zinām no vecās derības :D taču par cik dzīvojam pagrimuma vispārēja laikmetā, bez tā gluži nevar iztikt, tāpēc hobija līmenis ir tieši tik cik nepieciešams.
satraukties par nesatraukšanos, kamōn.. beidz vienreiz sevi šaustīt par priekiem :D
jēs, jēs, jēs, un tie, kas vergos karjerai ir lūzeri ar lūzeru nākotni :D
kā ir, līdz rodiōlai esi tikusi? kopumā rodas iespaids, ka vēl nē. nevilcinies, endžoj laif.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on May 22nd, 2016 - 05:08 pm
nu, ar šito darbu hobija apjomā es varbūt varēšu apmaksāt sev ceļa izdevumus uz darbu un atpakaļ, un arī tikai varbūt:D
tā ka tāpat vajadzēs meklēt reālu ienākumu avotu, un tā kā visādi IM kolēģi braši vicina savus "esmu atradis darīt lūk, šo" karogu, biezā kārtā apšļakstītu ar jautājumiem "un ko tad darīsi tu?", tad diezgan neizbēgami rodas ļoti neadekvāta sajūta, ka es par to pietiekami apzinīgi pagaidām nedomāju :D

bet, jā, rodiõla ietilpst manās brokastīs jau kopš atsūtījās no amazõnes, varbūt neēdu gana daudz, bet kopumā nekādu īpašu tās sniegtu efektu neesmu pamanījusi.

ar endžoj laif problēma ir tikt pāri sajūtai, ka katrs endžoj laif moments atspēlēsies ar uzviju visādās šausmās un briesmās, haha. principā jau esmu daudz cītīgāka endžojošanā un daru saviem standartiem NENORMĀLI daudz lietu, kuras patīk, sevišķi svarīgi - arī tādas, no kurām nav pilnīgi nekāda praktiska labuma, izņemot, ka man patīk. un reizēm es pat par to nejūtos vainīga, tā ka progress ir.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]sinusoid on May 22nd, 2016 - 05:39 pm
mjā, ienākumu apjoms ir problēma, ar to nākas maksāt par brīvāku dzīvi, praksē tas nav diezko komfortabli ja nedēļu jādzīvo uz auzu pārslām un bietēm, piekrītu.
ja pašai patīk, tu no tā gūsti prieku, labi pavadi laiku, uzlabo garastāvokli, tas jau ir pulka praktiska labuma ;)

zinu tikai dažus cilvēkus, uz ko rodiōla neatstāj nekādu efektu, pārējie ir aptuveni sajūsmā. tev ir 500mg kapsulas? skaitās, ka 2x dienā brokastīs&pusdienās pa vienai. par cik man brokastis parasti ir tad, kad citiem pusdienas, es sakņu uzlējumu dzēru tikai 1x dienā un bija ok. nu pamēģini ēst 2 gab, apskaties kā būs, varbūt tavam organismam vajag mazliet vairāk. nekam trakam nevajadzētu sekot, jo nav jau sintētiskie medikamenti un rodiōla nav toksiska nekādā ziņā. standartā ir arī pieejamas 1000mg un 1500mg kapsulas tiem, kam cits iedarbības slieksnis. pats esmu pavairāk saknes šad tad sarīvējis, darbojās tikpat labi. teorētiski skaitās, ka ja ir par daudz, tad vnk sāk kaitināt visādas lietas. viena drauga māte ēd 1500mg 2x dienā un tas viņai esot tieši laikā. ja tev arī dubultā nedarbosies, tad ir vēl pietiekami daudz līdzīgi augi, ko provēt, piemēram ašvaganda. vēl varu ieteikt mēģināt ēdienkarti pēc ajūrvēdas sabalansēt, ir interesanti un sistēma ātri iestrādājas. brīnumus tā varbūt nedara, taču pašsajūta kopumā man uzlabojās. ja ir nedaudz laika iedziļināties, varu kādus pdf iedot no atzītiem tradicionālajiem autōriem, savādāk internetos var nejauši uzrauties uz visādu new age bezatbildību, ar to pilns tīkls.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on May 22nd, 2016 - 06:42 pm
Par rodiolu esmu diezgan vīlusies, jo es cerēju, ka tā palīdzēs justies mazāk anxious, bet man bija visai freaky efekti. Jā, es jutu vairāk enerģijas, līdzīgi kā dzerot kafiju, bet es arī kļuvu daudz neiecietīgāka, agresīvāka un man bija sajūta, ka zem tā enerģijas buzz es jūtos auksta un kalkulējoša. Pats biedējošākais gan bija tas, ka es sāku sapņot visādus ļoti detalizētus, spilgtus un vardarbīgus sapņus ar sevi detektīva lomā, bieži tēma bija, ka es izmeklēju sērijveida slepkavas vai arī cīnos ar kādu, bet tiešām tā, ka katru nakti. Tas mani nobaidīja, so es pēc pāris nedēļām pārtraucu. Tie ir kādi zināmi efekti, jeb vai rodiola atklāja manu slēpto kareivīgo dabu?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]sinusoid on May 22nd, 2016 - 07:05 pm
nu tie ir diezgan pretēji efekti paredzētajiem, viss liecina, ka deva ir par lielu. standarta 500mg 2x dienā? viens no diviem - vai nu šis augs nav īsti tavam gadijumam [kas ir reta parādība], vai arī mēģini 250mg'īgās. spilgtāki sapņi ir ok, bet to saturs gan ir atkarīgs no mums pašiem, bezapzinātā izpausmes ar pāris saknītēm tik ātri nevar izmainīt. rekomendēt jau var viskautko, taču man nav nekādas infō par tavu psihofiziolōģisko tipu, ēdienkarti, ieradumiem un simptōmiem, ko tu vēlies likvidēt. ir viens vienkāršs moments - ja tu dzer stipru kafiju, tad kombinācijā ar rodiōlu tas drošticami var dot minēto neiecietību. kofeīns tomēr ir diezgan vidēja kalibra narkōtika, sevišķi kafijā un enerģijas dzērienos, kvalitatīva tēja ir krietni saprātīgāks risinājums pamosties, jo tur kofeīns ir sasaistīts ar citām lapās esošajām vielām un tā iedarbība ir krietni draudzīgāka.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on May 22nd, 2016 - 07:18 pm
Es ņēmu no sākuma 500mg 2x dienā, bet tad ļoti uzkurbulējos, daudz pa nakti domāju un nevarēju aizmigt, tapēc ņēmu tikai 500mg no rīta, bet tik un tā katru nakti atkārtojās tas pats ar tiem murgiem, tā, ka es biju diezgan apprehensive par došanos gulēt, nez kādas šausmas atkal redzēšu. Bet es arī sapratu, ka tie detektīvsapņi varbūt man ir bieži, bet es viņus neatceros un neredzu tik detalizēti, jo tagad, kad jau sen beidzu lietot, man tik un tā bija viens freaky detektīvsapnis pirms pāris dienām kas manuprāt simbolizē apspiestas dusmas, bailes utt. Bet zem rodiolas pilnīgi šķiet, ka sapņa laiks pavelkas ilgāks un tu piefiksē visādas detaļas. Man bija arī viens ļoti skaists un burvīgs rodiolas sapnis though par krāšņām, augstām, spilgti baltām ēkām okeāna vidū, kuras ieteicas debesīs un kurās dzīvo orangutāni un no debesīm krīt zelta smiltis, tas bija tiešām whoa. Konteksts gan arī bija tāds, ka es braucu ar kuģi ieņemt kaut kādu pilsētu :D

Bet man šķiet, ka mani jebkuras psihoaktīvās vielas ļoti stipri ietekmē, no kafijas man reizēm ir gandrīz vai panikas lēkmes, pat no zaļās tējas mēdzu justies pārāk saspringta, no alkohola ļoti viegli reibstu un pārvēršos par pilnīgi citu eiforisku un pārmērīgi sociālu personu, no citām vielām arī. Es ēdu tikai vegānus produktus un kopumā esmu ļoti neirotiska un bieži svārstos no viena mood uz pretējo, tā kā lai arī sāku dzert rodiolu, lai samazinātu stresu, varbūt tiešām nav gluži priekš manis, jo jau tā esmu pārāk manic.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]sinusoid on May 22nd, 2016 - 09:02 pm
jaudīgi, man tik skaidri un detalizēti ir ļoti reti, bet kad ir, tad plaiek atmiņā uz visiem laikiem. sapņi ir visiem un vienmēr, tikai visbiežāk tos neatceras visādu iemeslu dēļ, aizsargmehānismi neļauj vai citiem reibums traucē.
jūtīgs un uzņēmīgs organisms, neko darīt, tātad nemokies ar rodiōlu. taču kafiju noteikti nerekomendēju pie taviem settingiem, tās iedarbība ir tik ātra, ka var pat izraisīt deguna asiņošanu, sirdsklauves un absolūtu stresu, ja vēl gulēts par maz tad pavisam traki. alkohōls vispār inde/smagais drags, sevišķi veģetāriešiem/vegāniem, pats kad sāku veģetēt, momentāli alkō pārtraucu uz visiem laikiem un bez recidīviem jau 18to gadu. no tējām melnā [ko ķīnieši sauc par sarkano] arī atkrīt, baltās un puerh ir ļoti labi un garšīgi, bet tev varētu būt par stipru. jebkas maisiņos - džast forget, atkritumi. atliek ūluns [oolong] - tieši tā variācija, kas meitenēm garšo vislabāk. rimi selection nevajag ņemt, tā parasti ir par vecu un ne visai kvalitatīva. tējnīcā illuseum [miera iela 19] ir vienmēr labas šķirnes un pārdevējas lielākoties var adekvāti paskaidrot ko un kā, atšķirībā no visādām tur apsarām un diviem turkiem. taču ir divas lietas: cena un pagatavošana. pirmā ir paliela, otrā sarežģitāka par iebērt krūzē un apliet ar verdeni. 25g vidēji ir 2-3e, kas ir uz ~5dienām. pasūtīt var 2-3x lētāk, bet jāgaida un nevar zināt ko atsūtīs. lietuvā pieejamo cenu ūluni maksā 5-7e par 100g, starpība ar lv paliela. populārākā ar ko var sākt ir tie guan yin https://en.wikipedia.org/wiki/Tieguanyin par pagatavošanas grādiem un sekundēm katrai šķirnei tīfrīki lauž tējkannas un šķaida tasītes, ir pilni interneti ar dažādām metōdēm. īstās nav, bet ir lietas ko noteikti nedrīkst darīt katram tējas veidam. uz pilnīgi visām attiecas:
1] vajag vismaz tējkannu uzlējumam, vnk krūzē apliet neder
2] pirmo uzlējumu nedzer, bet izlej, ļaujot ūdenim tikai noskalot tēju dažas sekundes
3] no vienas porcijas var izdzert varākus uzlējumus, no dažiem melnajai/zaļajai līdz pat 10-20 baltajai,puerh'iem un ūluniem. pluss ir tāds, ka garša paliek, bet viss kofeīns jau ir izlietots ar pirmajiem 3-4 uzlējumiem. garšīgākie sanāk trešais-piektais
4] ievilkšanās laiks vidēji ir 20-40 sekundes, pēc 5 uzlējuma vajag ilgāk, bet tas viss ir eksperimentējams saprāta robežās.

viens no veidiem http://hojotea.com/brewing_e/brewing_oolong_e.htm

aizrāvos par tēju, sorrr :)

no citiem adaptogēniem ļoti uzņēmīgam organismam var mēģināt lakricas sakni, tā ir mierīgāka, tieši pret noraizēšanos ķīnā plaši izmanto. pats mēģināju pētnieciskos nolūkos un rezultāts bija kautkas nedaudz, taču neizteiksmīgi, varbūt tad tev derēs tieši laikā. neesmu skatījies vai ir kapsulās [noteikti jābūt], pirku saknes tirgū. ārprātīgi salds tas novārījums sanāca, bet iedzert varēja.
http://www.herbwisdom.com/herb-licorice-root.html

vēl ir citrōnliānas ogas, vieglas iedarbības, vairāk fiziskajai pusei, bet arī pretstresa
http://www.medicinehunter.com/schisandra
http://www.herbslist.net/schizandra.html

no labāk zināmām nomierinošām tējām var pamēģināt vīgriezes, kumelītes, apiņus, piparmētru. ierastas, bet darbojas.
un labi kaņepāji mazos daudzumos arī neskādē, sevišķi ja miega/pms/uztraukumu problēmas ;) var pat vnk vārīt tējā vietējo dedzināšanai bezjēdzīgo sējas versiju, ja negribas kāpt augšā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on May 23rd, 2016 - 03:49 am
Liels paldies par ieteikumiem, pameginasu.
(Reply) (Parent) (Link)