30 January 2014 @ 04:46 pm
layer cake  
tā kā vakar, kad nebiju uzvilkusi savu pēdējā laika iemīļotāko ziemas džemperi, nākot mājās no mēģinājuma, izdevās nosalt, un es joprojām tā līdz galam nespēju pierast pie tā, ka tagad man patiešām mēdz salt, tad šodien, no cibas uzzinājusi, ka būšot superauksta diena, nolēmu, ka rūpīgi jāsagatavojas, pirms dodos ārpus mājas. rezultātā izdevās apģērbties tik labi, ka, ja nesaltu seja, pēc ķermeņa t° sajūtas būtu grūti noticēt, ka patiešām ir ziema, nevis patīkams pavasara laiks.

manuprāt, visa atslēga ir saģērbties kārtaini tā, lai starp kārtām paliek brīva vieta gaisam, kurš tad palēnina ķermeņa siltuma transferēšanos pa tiešo uz apģērba ārējo kārtu, bet varbūt tās ir pilnīgas muļķības un man vienkārši paveicās.

man šodien (virs apakšveļas) zem mēteļa, par kuru man visi prasa, vai ziemā tajā nesalst (nē, parasti nesalst gan!), mugurā bija:
- kaut kādas biezās kokvilnas zeķubikses ar nogrieztām pēdām
- pa virsu ~džinsu bikses, kas ir tieši tik brīvas, lai rastos krunkas gaisa kabatiņām, hah
- tank top
- plāns, brīvs džemperītis ar pusgarām piedurknēm
- flaneļa krekls (liels, vīriešu)
- akrila džemperis (pietiekami liels, lai visam uzvilktu pa virsu, vīriešu)

un tad, protams, burvīgie goretex zābaki un cimdi no islandes.

un, goda vārds, arī kādas desmit minūtes stāvot uz vietas tai vējā, es jutos tiešām ļoti, ļoti silti un patīkami, ja neskaita seju. BRING IT ON, WINTER!
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on January 30th, 2014 - 05:26 pm
Man pēdējā laikā arī izdodas saģērbties arvien labāk. Ja briesmīgi nesaltu kājas, rokas un seja, es varētu teikt, ka ir gluži normāli, jo tagad ģērbjos kā pilnīgs lācis kārtu kārtās, šaļļu šallēs, stipri šaubos, vai bērnībā mani ģerba tik silti.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 30th, 2014 - 07:19 pm
ahā, tātad Tev pietrūkst tikai slēpotāja maskas un arktikas pētnieka cimdu! ^ ^
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on January 30th, 2014 - 09:47 pm
Jā, un vāļenku. :D
(Reply) (Parent) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on January 30th, 2014 - 06:14 pm
nū vēl var nesarežģīt dzīvi un nopirkt labi siltu jaku, jūnou.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on January 30th, 2014 - 06:21 pm
nē. jo 1)no pārmērīgi siltām jakām/mēteļiem man nav pilnīgi nekādas jēgas 99,9% laikapstākļu, why would i spend money on something i'll wear a couple of times every third winter 2)extra biezas jakas vienmēr, cik esmu redzējusi, ir neaprakstāmi atbaidošas. un, reāli, man tāpat nav nekādas vajadzības justies šitik silti, es vienkārši pārcentos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on January 30th, 2014 - 06:29 pm
nu nez, es pamanījos nopirkt tādu, kurā ir labi gan pie -20, gan +10. ir gan pufīgā, zato bez šalles var iztikt un vispār labi
(Reply) (Parent) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on January 31st, 2014 - 09:05 pm
vai ne, man bija slepotaju termovela, divi dzemperi, divi pari zeku(un aditas!) un tada sajuta,ka varetu to ziemu pieveikt viens un divi. pakasities tada iepakojuma gan pagruti, it seviski,ja niez lapstinas.
(Reply) (Link)