ruukkis ([info]ruukkis) rakstīja,
@ 2022-09-28 11:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Māsas ēnas

Šī ir nākošā agnostiķa tēvreize svētajam garam. Mīļo Pēterīt, visuresošais Dasein, palīdzi man risināt šo bargo līdzpilsoņu problēmu. Viņi šķietami ir apmaldījušies. Savus lēmumus viņi pieņem balstoties domās par to, ka ideoloģija ir taustāma lieta. Kā tad cilvēciņš var tikt pie šīs taustāmās lietas? Droši varam teikt, ka nevar, jo eidosu taustīt šķietami varam tikai smagu narkotiku reibumā. Latvija arvien nevarētu atļauties kādus MkUltra festivālus, tādēļ šādas idejas, domājot par sabiedrību, varam aizmirst/nosist. Protams, vienmēr ir taču lidmašīnu izmeši, bet šaubos, ka kāds būtu tāds altruists, kurš tik dāsni dalītu skābi - var jau sapņot. Atmetot narkotikas, kas mums atliek? Tie paši smerdeļi, kas cīnās par to, lai nesmirdētu un atrastu citus līdzīgus smerdeļus, kuri smako radniecīgi. Jūs jautājat:" Rūķi, bet kas tad vainas mums?" Man atlik piešķilt pēdējo cigareti un pamācīt jums neticīgie:"Problēma ir tajā, ka kopojoties savu smaku pazaudējat un sākat smirdēt vienā tonī!" Ko tas nozīmē smirdēt vienā tonī? Tas nozīmē kļūt par kādu Levitiāna[ne prezidenta - aizej izgulies] sastāvdaļu, aizmirstot par sevi. Tas jau nebūtu slikti, bet diemžēl tādi Leviatāni staigā vairāki par vienu mūsu zemīti. Viņi savā būtība ir tikpat skaisti, kā vidējais latvietis. Respektīvi, himēra, tā rodas no būtnēm, kuras ostoties pēc radniecīgās smakas tai dod dzīvību. Piemēram varu dot divus īpašus Levitiāņus, viens sauc sevi par Liberastu, otrs par Konservētāju - šie smako visvairāk. Levitiāna daļiņa[piem.:Krūtsgals] lepni identificējas ar visu kopu, lai saglabātu savu bara aromātu, viņi visur cenšas attiecīgi smakot, lai cilvēki nepārprot, lai cilvēki zina, kāds spēks aiz viņa stāv. Bet spēka vietā, aiz šī krūtsgala stāv tādas pašas nezinošas ķermeņa daļas, kuras beidzot ir tajā "stilīgo" bariņā - ja viņam jautā: "Klau, kādēļ tev gribas ierobežot gejus vai potēt bērniem hormonus?" atbilde parasti iekļauj, neglītā Levitiāna ģīmja izkļaušanu:"Nē, nē es neesmu galējāis, es vairāk tiecos pēc centra." Bet kā, vai tad sanāk kropls Siāmas dvīnis? Vai pūķis ar divām galvām? kas šajā gadījumā ir centrs? Varbūt tomēr nevajag identificēties, kā trūdoša ķermeņa pārstāvim? varbūt nevajag citus kategorizēt šajās trūdošajās būtnēs, ja neviens to nav jautājis? Tā stūlbākā lieta ir tajā, ja kāds vēlās tomēr identificēties ar kādu smaku, tad nevajag šo smaku padarīt par smaržu. Tāpat nevajag iedomāties, ka šīs kategorijas ir aprioras un nevar būt tā, ka ir citādi. Saprotu, ka bez šīm kategorijām ir grūtāk orientēties, bet varbūt tomēr ir vērts pamēģināt domāt? Zinu, grūti, bet pamēģini nolikt to Tiktok laika zagli un pazīmē uz lapiņas. Varbūt tomēr atskārtīsi, ka tā tāda debīla lieta identificēties ar bināru sistēmu, bet teikt, ka šīs sistēma nav bināra.

Mīļo Pēteri viņi taču paliek tikai vairāki, viņiem šķiet, ka viņu komanda uzvarēs, bet viņi diemžēl nesaprot, ka smako, tā, ka drēbes smird. Tādēļ spēles tiesneši pakārās parīs gadsimtus atpakaļ.

Saprotu, ka naivi domāt, ka visi citi smird, bet es, te, retais stāvu maliņā. Man jau arī gribētos piedalīties šajā futbola spēlē, bet tomēr man tos dupšus negribas čamdīt labas tradīcijas pēc. Tās tradīcijas lieciet, tur, savās trūdošajās miesās un atpišieties. Pasaule ir vientuļāka nekā jums patīk, saprotu, bet tādēļ nevajag piesārņot to ar visādām neesošām iedomu būtnēm, lai kliedētu vientulību.

Labots: Dīvainas sakritība - https://www.punctummagazine.lv/2022/09/28/iedomato-kopienu-realisms/ šodien publicēts, laikam Dasein šodienas vibe. Relacionāls fenomens - he he



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?