24 Jūlijs 2012 @ 21:18
 
aizgāju pie sava ģimenes ārsta pēc kontracepcijas tabletēm. apbrīnojami cik operatīva viņiem te sistēma. knapi desmit minūtes pavadīju kabinetā. ātra asinspiediena izmērīšana, pāris jautājumi, manis nomierināšana par blakus sekām (reakciju,gan vēl skatīšos, jo man personīgi šī ir pirmā reize, who knows) iedeva recepti un jau divu minūšu laikā dabūju savu pirmo trīs mēnešu kursu. un tas ir lieliski, ka šiet tas viss ir pilnīgi pa brīvu un viss tā saprotoši.
laigan visus šos gadus dzīvoju pilnā pārliecība, ka šādas drastiskas hormon terapijas sev nenodarīšu, tomēr situācijas mainās un ar lielisko vīrieti nospriedām, ka šis būs vislabākais veids. līdz šim visās savās attiecībās turējos pretī šādām metodēm, bet redz, atnāk īstais vīrietis, īstā sajūta un kaut kā viegli viss un pašsaprotami.
Esmu dzirdējusi tik daudz dažādus nostāstus par šo visu. Itsevišķi šeit anglijā. Bet tomēr mēģināšu. Sajūta ir, ka viss ritēs lieliski savu ritmu un varbūt pat ādas stāvoklis un ikmēneša krampju dienas mazināsies.
Šis laikam pirmais tāds sieviešieraksts manā cibā. Cik labi, ka man ir šāda vieta, kur izrakstīties.
 
 
( Post a new comment )
samanta[info]samantta on 24. Jūlijs 2012 - 23:42
Tu tur uzmanies, es arī sākumā biju stāvā sajūsmā, man iedeva tik foršas tabletes, ka sāpes samazinājās un viss gāja kā pēc pulksteņa, bet tad viņas nez kapēc pārstāja ražot un man iedeva citas, sakot, ka tas pats sastāvs un viss būs labi. Kā man aizgāja problēmas ar MR divu nedēķu garumā un tādām asiņošanām, ka uz slimnīcu braucu, jo domāju, ka esmu stāvoklī. Vēl turējos divus mēnešus, cerībā, ka pieradīšu, bet man visu laiku bija depresija, no rītiem nereāli slikti. Tad kad man iedeva trešās tabletes un uzzināju, ka viņiem ir 14 dažādi tablešu veidi, kurus tad visus pēc kārtas mēģina, kamēr katrai meitenei īsto atrod, aizdomājos ko es nodaru savam ķermenim, visu laiku mainot hormonus un to attiecības. Bieži vien domāju, ka arī mana matu struktūra no bieziem un smagiem, līdz bēbīšu plāniem izmainījās no tabletēm, jo kaut kur lasīju, ka ja ir kaut mazākā iespēja, ka tev kaut kur pa ģimenes līniju ir iedzimtas matu problēmas, tad tikko sāc lietot tabletes, automātiski iedod startu visiem sūdiem. Tas tāpat kā daudz kas mainās, kad bērns piedzimst, jo hormoni izmainās. Man gribās cerēt, ka tikai man tā nepaveicās, bet gribās arī pateikt lai esi uzmanīga un ja sākas kādas problēmas, padomā pirms maini ntās tabletes. Veiksmi!

Bet ne uz sliktās nots, prieks, ka viss ir labi!
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
roskild[info]roskild on 24. Jūlijs 2012 - 23:59
jāāā, es tieši atceros tavu cibas ierakstu pirms kāda laika. ģimenes ārsts teica, ka viņi piedāvājot tikai divus veidus. nu plus vēl tur tās ampulas un injekcijas un vēl ko tur. es viņam pateicu atklāti, ka tiklīdz manīšu ko savādu uzreiz ziņošu, bet mainīt nemainīšu neko tad. vienkārši uz kādu laiku atļaušu organismam attiet no visa. bet tas tā, ja nu gadījumā kas. man parasti organisms visu labi uzņem un tāds veselīgs cilvēk bērns esmu.
vienīgi sākumā bija problēmas ar matiem, no tā anglijas ūdens. bet tos atkopu un tiku uz strīpas. es jau ceru, ka man tās pirms mēnešreižu pumpas mazāk būs vismaz. zin kā bonusā kaut ko pret tiem hormoniem:)
jāskatās pirmais mēnesi un jāpatestē!
kas tev šobrīd pa kontracepciju, ja nav noslēpums?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
samanta[info]samantta on 25. Jūlijs 2012 - 00:23
nav noslēpums, pagaidām ar prezervatīvu, neko jau citu nevar izdomāt, viss pārējais ir hormonāls. nemaz nezinu ko darīt.

kā tu tos matus atkopi? man viņi tik slikti no tā ūdens palika, ka bail!
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Naivisms: grandma[info]non_sense on 25. Jūlijs 2012 - 11:10
sorri, ka es iejaucos jusu saruna, bet si tema aktuala. Ir vel tads merinstruments, ko pabazot zem meles, var izmerit augligas un neaugligas dienas. Dargs maita, bet zinu meitenes, kas lieto un slave + nav jaboja organisms ar hormonalajam tabletem.
Pati sezu uz tabletem, viss kartiba. Bija vienas, kuras nedereja, tacu sis lietoju gadiem.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
roskild[info]roskild on 25. Jūlijs 2012 - 21:07
Tevī ir kādas izmaiņas vērojamas pēc uzsākšanas?
Es par tādu merinstrumentu pirmo reizi dzirdu. Es šajā lauciņā vispār esmu pavisam jauna. Tomēr šķiet, ka arī neauglīgajās dienās pastāv kāds procenta risks vai ne? Un gribās jau neiespringt uz to visu, vienkārši ļauties kaislei jebkurā dienā vai mirklī :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
Naivisms: bokseris[info]non_sense on 26. Jūlijs 2012 - 14:49
nu jaa, es par to pasu. Risks teoretiski pastav vienmer. Ari ar tabletem :) Uz sitiena nevaru atrast ka to meramo sauc, japrasa draudzenem.
No vienam zalem bija slikti - sausmigi sapeja krutis. Iztureju tris menesus, bet taas vairs nekad (Ginekologe teica, ka tas ir pasas jaunakas tirgu pieejamas). Tas, kuras dzeru sobrit skiet ideali piemerotas. Es gan dabuju recepti LV, sapirku gadam.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
roskild[info]roskild on 25. Jūlijs 2012 - 21:11
es sāku ar vitamīnu dzeršanu. atradu eko veikalā zivju eļļu un saguglēju visu iespējamo informāciju par citiem vitamīniem. papildus vēl lietoju C un D un vēl visu ko. Bet ne kopā. Pa tūrēm. Lai organismam dažādība.
Un vislielākais ieguldījums,man personīgi ir,profesionālā matu kosmētika. Tas sanāk mēnesī padārgi, bet ir rezultāti. visādi serumi, maskas, ikdienas izsmidzināmie un mitrinātāji, kondicionieri. Galvenais pamainīt ik pa brīdim, lai galvas āda nepierod. Un vēl ļoti labi ir tie galvas masētāji. Nu tādi kā zirneklīši koka kātiņā izskatās. nezinu vai saproti, ko domāju :)
un vēl jau mīļotais vīrietis var pamasēt galvas ādu. lai stimulētu saknes un asinsriti.
papildus jau protams nāk stress un visādi pms/emocionālie uzplūdi, kas arī iegrauž visam pa vidu. zin kā, cita vide, cilvēki ar kuriem komunicēt utt. jābūt kādiem apakšējiem cēloņiem noteikti.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
sajūtu cilvēks[info]vacatio on 25. Jūlijs 2012 - 14:55
ak žē! Kā tālos džingļos - tikai 2 tablešu veidi!
Nav vieglāk atbraukt uz LV un nopirkt normālas ripas gadam?
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
roskild[info]roskild on 25. Jūlijs 2012 - 21:04
neprecīzi sanāca man, divi veidi manā ārstu praksē. vēl varu iet uz ģimenes plānošanas centriem un citām praksēm ja kaut kas neapmierina, vai gribās mainīt, jo veidi jau ir neskaitāmi, cik sapratu. tā kā šis ir tikai tāds sakumpunkts, tad īpaši nedomāju par to vēl.
un tā kā tas viss ir pa brīvu šeit, tad neko pirkt īsti nevēlos, ja šis pats veids derēs. tas vēl jāskatās!
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)