marts 10., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:36
vakar sapratu visvieglāk saprotamo lietu, ka mana seja izskatās pēc sūda jau vismaz mēnesi. drīzāk jau laikam pusotru. bet vēl briesmīgāk izskatoties mugura. tas laikam nozīmē dermatologu. negribas domāt par domu tādu meklēt.

pie reizes iepukstēšu savu vieglo nesapratni par nekonsekvekci par rīgas ielu nosaukumu pārmaiņām. piemēram, ir rīgas centrā tāda marijas iela. un marijas iela kaut kur - laikam, tajā pašā vietā, kur blaumaņa iela pārvēršas avotu ielā - pārdēvējas par čaka ielu. bet, te arī ir divas atšķirības. avotu ielai numerācija sākas no jauna. čaka iela pārņem marijas ielas iesāktos numurus.

vēl viens piemērs. kaut kur pie fridriķa ielas, izrādās, iesākas tāda rēznas iela, un no tās savukārt izriet tāda pavisam necila lubānas iela (v. 1). kura pēc pavisam īsa brīža ieslīd lomonosova ielā (nu, tajā, uz kuras atrodas tas krievu lidotāju institūts, un lu szf). un kaut kādā sakarā pēkšņi lomonosova iela tiek pārsaukta par lubānas ielu (v. 2), paturot lomonosova ielas numurus. tad iela iegriežas mazā līkumā, un tiek pārsaukta par salaspils ielu. kreisajā pusē ir sliedes, bet labajā pusē esošās mājas tiek numurētas zem paralēlās ielas (rītupes). vēlāk sākas arī salaspils ielas jaunā numerācija.

bet kur palika lubānas iela? izrādās, viņa, gluži kā (spoiler alert) deivids bovijs ierāpās kafijas perkolatorā, iemiesojās trotuārā, kas ved pāri dzelzceļa sliedēm, un pārvēršas atpakaļ par ielu. lubānas ielu (v. 3). protams, turpinot pavisam sākotnēji lomonosova ielas numerāciju. nonākam līdz kaut kādam aplim. bet tas nav slāvu aplis. tev ir jāpagriežas pa labi (tb, pirmā izeja), nonāc uz slāvu ielas paralēli dienvidu tiltam, tad tu zem tilta apmeties pa 180 grādiem, nobrauc gar veco galeriju azūru, tiec pie oriģinālā slāvu apļa, paņem otro izeju, un tu atkal esi uz lubānas ielas (v. 4). numerācija turpinās.

ja kāds vēlas aģitēt - nezinu, rīgas domes satiksmes departamentam, manaibalsij.lv, vai zūma ballītē - par ielas nosaukumu kādas slavenības, nelaiķa, vai īpaši aizsargājamas dzīvnieku sugas vārdā, es jums varu piedāvāt trīs lubānas ielas versijas, kuras tikpat labi varētu saukt citādi, jo nekādas saistības vienai ar otru tām nav.

vai pohuj. čaka ielu pārdēvēt ik pēc katra krustojuma, paturot numurus. kāda starpība. cilvēki vairs nespēs dusmoties par čaka ielas velojoslu. jo tā jau būs marijas ielas, čaka ielas, aleksandra jāņa dēļa čadaraiņa (1901-1950) ielas, porziņģa ielas, didrihsones ielas, aivara hermaņa ielas, alvja hermaņa ielas, janas hermann ielas, mura un kuzjas ielas, muļļermilh ielas, un "mogo: aizdevums pret auto" ielas velojosla, par ko cilvēki dusmosies. paga, paga. cilvēki vairs nedusmosies par velojoslu. viņi dusmosies par čaka ielas nosaukuma izpārdošanu, jeb ielas pārvēršanu par instagrama influenceri.

brīnišķīgi, ne? mārtiņ staķi, hit me up.

(47 vajag spraitu | sagriez laimu)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 01:15
(Link)
Es nebiju shitaa smeejies kopsh
https://youtu.be/_T_0FYHn0I0 vietas par logotipiem (2:20)

Tev vaig savu yt kanaalu chuvak
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 10:21
(Link)
Shajaa zhanraa ljoti labs ir protams arii Map Men seerija shim pasham chalim, Amazing Places seerija no Tom Scott, shis tas no The Tim Traveller, manis reiz jau piemineetais Amst luksoforu skaitiitaajs Not Just Bikes, un gjau veel daudz kas ko es nezinu.
Ā, veel viens dzheks kas krieviski taisa guugl maps streetview apskatus visaadaam trashy vietaam. Ar ukrainju akcentu turklaat, ja pareizi atceros.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:26. marts 2021 - 12:40
(Link)
jā, teju vienīgie jūtubisti ko REĀLI skatos, ir foremens un tom skotss.

vispār uz janvāra sākumu uztaisīju kanāliņu, kur bija doma mest visādu gopro footage, braucot ar velo pa rīgu, bet, neko īsti nepublicējis, atdūros pret dažām lietām.. piemēram: 1) vispārēju slinkumu, 2) kompis knapi velk kameras zemāko settingu video (1080p), 3) kaunu darīt krindžī lietas publiski ar kameru rokās kā tādam pediņam ēģiptē uzņemot selfijus ar selfijstiku, un 4) atklāsmi, ka vajadzētu rakstīt scenārijus tiem viģikiem, nevis improvizēt uz vietas, klusuma/domu brīžos sakot lamuvārdus un vēžainos saistvārdus
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 16:31
(Link)
Izbraukt un iemes yt riigas velocelinju tizlaakaaas vietas buutu teh shiet. To 90° liikumu ar 50cm (aptuveni, meeriijis neesmu) radiusu pie paarejas paar K Valdem pie, akhem, Zigfriida...., to 135° liikumu no Kr Bar uz Eerglju, utjpr
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 01:24
(Link)
Fyi, 90ajos bija meeme (jaa, taada vaarda tad nebija) "Kirova Elizabetes", "Engelsa Stabu" utjpr ielas
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:26. marts 2021 - 13:09
(Link)
baigi gari :) centrā taču krieviskos ielu nosaukumus aizkrāsoja diezgan ātri, pieņemu?
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 16:25
(Link)
Shkjiet, aizkraasoja, tieshi aizkraasoja, aatri gan, jaa.

Pagari, bet tas jau bija tiiri pieduuriens. Un iisaak, nekaa legitiims Zigfriida Annas..., kh khm :D
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 01:25
(Link)
Murim un Kuzjam luudzu to gabalinu no Peerses liidz Blaumana.
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 01:33
(Link)
Ne paaraak veiksmiigi infrastruktuuras objekti influenceri - it's a thing

https://youtu.be/aPkIv2OXVRg

Chaka ielas velojosla veesi vareetu buut tūrist atrekšn: vaidest baiklein in jūrop (õr on ērst, posiblī)
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 09:43
(Link)
Es gan v1 un v2 esmu uztveeris kaa vienu vieniibu un arii turpmaak taa dariishu, vinas pat ir preciizi vienaadaa virzienaa virziena (unlike Lapu v1, Lapu v2 un Ļermontova gadiijums), vot par Lomonosova numuriem gan nebiju pamaniijis
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:26. marts 2021 - 13:16
(Link)
no galvas nezināju par lapas ielu(/-ām), bet.. KĀ? pirmais variants, bez ielu nosaukumiem (vispār, kā būtu tāda spēle, kā csdd eksāmenos, minēt ielu nosaukumus kartē bez ielu nosaukumiem?), būtu ormaņu, nākamais - kāds nejauši izvēlēts, un tad varbūt.. lapu, vai melnsila.

un kāds ļermontova ielai sakars, ja drīkst? vai tu par ļermontova-lavīzes?
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 16:37
(Link)
Miskūzī, nevis Lermontova, bet Melnsila.

Kaa - nezinu, bet droshvien liidziigi kaa ar Lubaanas & co.
Pasties taas vecaas kartes.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:26. marts 2021 - 17:39
(Link)
nujā, tas trijstūris ir izveidojies kaut kad starp 1925 un 1937.. grūti iztēloties, kā lapu iela ir bijusi galvenā un taisna. laikam tikpat grūti, kā iztēloties krustojumu bez tās mājas uzkalniņā, starp melnsilu un lapu (melnsila 1a)

vesture.dodies.lv; jancīgas lietas varētu atrast arī lvm geo (vairāk jau gan lauku īpašumiem). kačājamam formātam kartes.lndb.lv ir jauka vieta
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 18:39
(Link)
Mb iedo link uz taas vietas karteem

Es liktu uz to ka neviena no taam ielaam tad nav bijusi dizhi galvena. Ergo, vareeja buut taada viengabalaina Lapu, kaa mazsvariiga shkjeersiela no nekurienes uz nekurieni.
Un Melnsila vareetu buut bijusi shauraaka nekaa tagad, jo no taa kalna augstaakaa punkta, pretii Melns-Lerm krustam, ir trepes uz Melns pusi, kuras shobriid izbeidzas lejup pusotr metr augstumaa uz atbalsta sienas, znachit, taa kalna puse ir kkad apshnjikaata. Bet necik jauns tas muuris neizskataas, es domaat ka veelaakais kkur 50tie.
Eh, nez kas tgd notiek ar bijusho biblioteeku tur augshaa? Sapuust?

Savukaart M Nom noteikti ir bijusi svariigaaka nekaa tagad, shkjeersodama dzelzc un savienodamaas ar Kalnc, kad taadas Lielirbes veel nebija.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:46
(Link)
1910: https://dom.lndb.lv/data/obj/656015.html
1925: https://dom.lndb.lv/data/obj/437401.html
1937: vesture.dodies.lv (atzīmējot 1937 rīgas plāns)
1940: https://dom.lndb.lv/data/obj/666080.html

nu labi, 1940. tomēr īsti nav redzama saliņa, ej nusazin tagad
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 13:12
(Link)
Njaa, re, arii Nikolaja ielai 1910 nebija nekaadu probleemu sastaaveet no dazhiem liikumiem.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 13:15
(Link)
"meera iela" :)))
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 20:55
(Link)
Nu wezaa raksteeba ir kahda ir.
Miroņu iela tho 👍🏻
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 10:15
(Link)
Man zinjo, ka Riigaa ir arii Viļa Ģelbes iela. Shis vaards un uzvaards genitiivaa kaa latvieshu valodas vingrinaajums ir viena lieta, bet mani vairaak izbriina, kaa nez saucas shiis, akhem, ielas gabals otrpus Briiviibas. Ne guugl ne baltic maps to laaga nezin.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:26. marts 2021 - 13:22
(Link)
garām biju braucis, bet nesaslēdzu, ka viļa ģelbes iela ir tas, kas tas ir. (tādā ziņā mani pirms vairākiem gadiem izbrīnīja, ka biķernieku iela sākas nevis no "viļa ģelbes ielas", bet no brīvības-zemgala gatves krustojuma diagonāli)

ja tu par šo - , tā taču ir ropažu iela. lai gan numuru tur nav, tā ka (it kā?) vienalga. te arī sākas problēmas.
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 15:51
(Link)
Iespeejams ka tas saucas Ropazhu jaa, bet Ropazhu ir arii tas apendikss aiz taas maajas, simetrisks Bikernieku apendiksam.
Meibii logiski buutu apendiksus nosaukt par Vecajaam Ropazhu un Bikernieku ielaam, un tagadeejaa VG lai buutu Bikernieku, taapat kaa tai pretii esoshais Ropazhu gabalins. Tad veizam nebuutu jaasaka "nogriezieties uz Vila Gelbes ielu", uzliekot cilveekus uz pauzes.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 02:25
(Link)
+1
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 12:45
(Link)
Diemzheel vef kult pils tad buutu uz Vecaas Ropazhu ielas :D
Koka maajelei un cirkulim ir Briiviibas numuri - varbuut taapeec nevienu paardeeveetaaju shii situaacija nekrata. Un ne uz "vecaas" Ropazhu ielas koka maajas pusee, ne uz "jaunaas" ne koka maajas ne cirkulja pusee nav nevienas nosaukuma plaaksnes - paskatiijos dabaa.
Tiesa, ar VG numuru arii ir tikai viena buuda (kartee nesaprotu kas tas iisti ir, striitvjuu telefonaa nau, liekas ka dabaa tur ir kaut kas siiks),nax kaadam tik baigi vajadzeeja "sakaartot" vinas numeraaciju? 🤷🏻‍♂️
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 10:45
(Link)
Nujaa, bet kaa tavupraat buutu pareizaak saukt kaut ko, kas ielu tiiklu paarbuuveejot sadalaas vairaakos gabalos vai ieguust kkaadus apendiksus?
Ir variants "Vecā (Jūrmalas gatve, un veel kkas bij)".

Also, fun fact: Lubaanas un Iluukstes ielaas ir k reizes vairaak (guesstimating) iedziivotaaju nekaa attieciigajaas apdz vietaas.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:26. marts 2021 - 13:26
(Link)
ja par lubānas ielu, tad..

1937. gadā tur izskatījās šādi: .

šādā variantā viss ir okei. bet, kā izskatās mūsdienās, tad.. lubānas iela lai paliek tikai v1 variantā. v2 vietā lai būtu lomonosova, vai salaspils. vai, ņemot vērā, ka maskačkas ielas daudz kur pie pat platleņķa pagriezieniem maina nosaukumus (mazā krasta-kojusalas, gogoļa-jēkabpils, lazdonas-kalna-lauvas, ...), tad var izdomāt citu nosaukumu.

savukārt v3 mūsdienās ar pirmajām divām daļām nav saistīts it nemaz, tur var vēl citu nosaukumu. aplis lubānas ielu sadalīja kaut kad astoņdesmitajos (vienā 1986. kartē tāds ir, citā it kā 1986. kartē tāda vēl nav). no mūsdienu skatpunkta tur, protams, arī vajadzētu atsevišķus nosaukumus - teiksim, mazā/īsā lubānas iela (starp sliedēm un azūru), un lielā/garā lubānas iela (no azūra līdz dreiliņu aplim). galu galā, lubānas ielu labāk zina v4 dēļ, tādēļ īsto nosaukumu varētu paturēt v3/v4, un v1 aizstāj kas cits. mazāks čakars ar pārdēvēšanu.


par guesstimate - hahahahaaa!!! man jau liekas, ka abas pilsētas pārapdzīvotu pat viens attiecīgo ielu deviņstāveņu kvartāls. bāc, tas arī ir materiāls jautrām spēlēm.
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 15:56
(Link)
Es nojautu, ka tur ir bijis kas taads kaa shai kartee.
Kur tu skaties taas kartes?

Es apstiijos vikipeedijaa un biju paarsteigts cik DAUDZ ir Iluukstee un Lubaanaa iedziivotaaju. Mans mineejums bija, ka veel par kaartu mazaak :D
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 18:54
(Link)
Kaads autists ljoti centiigs cilveeks vareetu uztaisiit Latvijas apdz vietu un to vaardaa nosaukto Riigas ielu iedziivotaaju skaita attieciibu topu.
Alojas iela buutu kkur shii topa otraa galaa.
Btw, ir kuul, ka mums pie starptautisku sporta pasaakumu areenas ir dikman iela (protams, nevajag par zemu noveerteet arii to, ka mums ir one shoe bridge)
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:38
(Link)
pabeigšu safilmēt tās velojoslas (šodien/vakar iesāku, bišķi bail vērt vaļā, bet laikam jau būs jāpārbrauc, nepaņēmu smuku leņķi), tad varētu pieķerties, nekas sarežģīts neliekas
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 02:33
(Link)
labi, patiesībā es nezinu, kā lai noskaidro, cik x ielā dzīvo cilvēku, tas vispār ir legāli?

bet nu saliku kartē rīgā esošās latvijas pilsētu (kaut kad varētu pieķerties arī apdzīvotu vietu, tb, vecliepāju, bulduru un plāču ielām) un pašas rīgas apkaimju ielas.

rīgā ir 66/76 pilsētu un 49/58 apkaimju ielas. (nu, ja skaitītu čierīša vai dārziņu šķ.-līnijas, laikam būtu pie 150/58)
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 21:57
(Link)
Maņjaks :D
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 21:58
(Link)
Naakamais liimenis buutu nokarteet visu luksoforu rezhiimus o_0
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 16:20
(Link)
Starp v1 un v2 es neredzu probleemu, taa ir de facto viena, saistiita iela, nu un tad ka v1 ir mazaaka. Numeraacijas nekaartiiba good point, bet tak pox, ja nekas nedubleejas un visu var atrast.

Wiki saka ka Slaavu tilts v1 atklaats 1970., es domaat ka Slaavu aplis v1 reizee ar to 🤷🏻‍♂️

Btw, ir taads jeedziens Lubančiks, vot man nekad nav skaidrs vai tas apziimee v1+v2, vai v3, vai v1+v2+v3. Peec apkaimeem, v3 lkm ir Daarzciems?
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:03
(Link)
ar jēdzienu "lubančiks" vispār nav bijusi darīšana, bet, ja man kāds teiktu "lubančiks", es ar to saprastu lubānas tirgu (v4, un iekrīt jau pļavniekos).

kaut kādos padomijas gados lubānas ielā 52 (tb, v3) esot bijis universālveikals "lubāna", tas iespējams arī kaut kādā urlu valodā ir apzīmējis lubančiku.

v3 skaitās dārzciems, jā, bet to daļu līdz tiltam pie sevis saukāju par "maskačkas/ķengaraga/krasta masīva pagarinājumu pāri sliedēm"..
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 12:58
(Link)
To tirgu lkm 2020 nojauca.

Kkur tur, vai tieshi tur, ir X mahima. Taa eeka ir taads 2staavu shtrunts, kaadi ir, vai ir bijushi veel shur tur rajonos (viens juglaa un viens mezaparkaa tagad ir paarbuuveeti par dziiv maajaam) un originaali bijushi taadi palielaaki veikali, bet nekas taads kaa u/v Minska, Juura (vai kaa saucaas tas 4.imantaa kur tagad mego un visaada fignja), Tallina juglaa, tastur ("Ilga"? taa sauca kino, nez kaa veikalu) ilguciemaa, utml.

Tas de facto ir krasta mas pagarinaajums arii taadaa zinaa ka tur dziivojoshajiem eertaakais un aatraakais sabtrans uz centru ir 15.trol (anekdotiski dati no pirmavota)
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 13:13
(Link)
nē nē, lubānas tirgus stāv savā vietā. bija jau runas, ka jaukšot nost lidla dēļ, bet nu lidls ir uzcelts, un tirgus stāv (iekšā kūsājošo dzīvību nepārbaudīju), dikti nesen braucu garām.

jā, maxima sanāk ikurāt tur, blakus ir vēl kaut kāds mazāks padomju disvtāvīgais veikals.
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 22:04
(Link)
Wait, tas par ko dzirdeeju ka nojaukts, bija "Pļavnieku tirgus", bet kas tad tas buutu bijis domaats?
Sho http://wikimapia.org/1198102/lv/Tirgus-P%C4%BCavnieki shkiet veel nesen redzeeju savaa vietaa.
Purchika tirgus gan patiesi ir nojaukts, bet tas ir (bija) Purchika tirgus.
"Dreiliņu tirgus", kursh jau piedzima miris, arii vai tik veel nav turpat kaa autostaavvieta or smth.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:05
(Link)
par 1970. tev laikam būs taisnība.

iz rīgas balss nr.48, 26.02.1973:

Tuvojas Stahanoviešu ielas tilta aplis. Kas tad nu? Kāja jau uz bremzes pedāļa. Bortinieks gabaliņu priekšā tā sasveras, ka atsperes laikam pušu gan. Pasažiere pieplok stiklam un brīnās:
- Tik taisna iela un tāds līkums?!
- Lai ierobežotu ātrumu, - piezīmē A.Sils. - Domāts nepieredzējušiem.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:26. marts 2021 - 13:44
(Link)
mazliet šos variantus ir sapisusi vecrīga, jo tur, manuprāt, nesakarīgi ir saliktas "parastās" un "mazās" ielas. neesmu gan pētījis, varbūt ir loģika.

manuprāt, jābūt rāmjiem vai konsekvencei. noteiktam pagrieziena leņķim, kurā to vairs nevar uzskatīt par vienu un to pašu ielu, dzelzceļa sliedes - ja ir/nav mašīnu vai gājēju pārbrauktuve, tad tā ir/nav uzskatāma par vienu ielu, vecuma noilgumu pēc kura var čakarēties ar ielu nosaukumiem, robežielas kuras šķērsojot mainās ielu nosaukumi (īpaši jāuzteic valdemāra un brīvības, laikam), un kaut kā tā. un, ja ir mazā vai īsā iela, tad obligāti otrai ir jābūt lielajai vai garajai.

aizmirsu, tu biji tas, kuram bija īpaši siltas attiecības ar dreiliņu ielu, vai kāds ne-anonīms cibiņš?

ir staigāts pa londonu, tur savā ziņā lietas ir briesmīgā līmenī, teiksim, salīdzinoši netālu pastāv marylebone lane, marylebone street, marylebone high street, marylebone mews un vēl kaut kas.


vēsturiskai jautrībai:
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 16:03
(Link)
Londonai ne mazaaka veesture kaa Vecriigai, taapeec.

Siltu attieciibu nav, bet iespeejams es esmu mineejis speeli "Dreilinu, Aagenskalna, Zolituudes, Purvciema ielas - uzmin kura no taam nihuja nav attieciigajaa rajonaa". Kaadam citam cibinam kkad bij labs posts par Dreiliņu ziimes paarvietoshanos.

Iesaku ieveerteet Slokas ielas v1... vN, tur arii prikolna. Veel 80tajos pa tiem tagadeejiem tupikiem ir cauri braucis viens no Imantas busiem, liekas myriga forumaa sho lasiiju.
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 16:07
(Link)
Luuk
http://klab.lv/users/piecis/26940.html
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 16:05
(Link)
Manupraat, dereetu arii ierobezhojums ielu nosaukuma garumam. Zigfriida Annas..., my ass.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:06
(Link)
o, cancel kultūra!
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 13:05
(Link)
- Kas bija "Linča tiesa"?
- Tā bija cancel culture 19. gadsimtā, kad visiem bija kolti un vinčesteri.
(c) jz indulgence

Bet tavu domu es nesapratu.

Srilankieshiem ir daudz un gari vaardi, un dazhus no tiem meedz saiisinaat uz 1 burtu. Zinu chali, kursh pasee ir apmeeram Garshvaards Veelviensgarshvaards Varbuutteevavaards C Shisvarbuutiruzvaards I S Veelkautkaadsvaards Veelkautkaadsvaards
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 18:42

Mogo aizdevums iela

(Link)
https://youtu.be/M-nfNgl32WI
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:22
(Link)
lūk lūk lūk lūk lūk!!

atcerējos, ka uz asv lielceļiem arī ir nopērkamās/sponsorētās jūdzes.
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 22:07
(Link)
Tom Scott vidaku par divreiz, divreiz nepareizi uzbuuveeto muzikaalo juudzi arii noteikti esi redzeejis.
From:(Anonymous)
Date:7. septembris 2021 - 05:44
(Link)
mana seja izskatās pēc buberta
r-r-r -

> savi puksti
> veci puksti
> ko tu puksti
> bio puksti

Links
saņemtie komenti

> Go to Top
Sviesta Ciba