marts 10., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:36

(47 vajag spraitu | sagriez laimu)

Comments:


[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:26. marts 2021 - 13:26
(Link)
ja par lubānas ielu, tad..

1937. gadā tur izskatījās šādi: .

šādā variantā viss ir okei. bet, kā izskatās mūsdienās, tad.. lubānas iela lai paliek tikai v1 variantā. v2 vietā lai būtu lomonosova, vai salaspils. vai, ņemot vērā, ka maskačkas ielas daudz kur pie pat platleņķa pagriezieniem maina nosaukumus (mazā krasta-kojusalas, gogoļa-jēkabpils, lazdonas-kalna-lauvas, ...), tad var izdomāt citu nosaukumu.

savukārt v3 mūsdienās ar pirmajām divām daļām nav saistīts it nemaz, tur var vēl citu nosaukumu. aplis lubānas ielu sadalīja kaut kad astoņdesmitajos (vienā 1986. kartē tāds ir, citā it kā 1986. kartē tāda vēl nav). no mūsdienu skatpunkta tur, protams, arī vajadzētu atsevišķus nosaukumus - teiksim, mazā/īsā lubānas iela (starp sliedēm un azūru), un lielā/garā lubānas iela (no azūra līdz dreiliņu aplim). galu galā, lubānas ielu labāk zina v4 dēļ, tādēļ īsto nosaukumu varētu paturēt v3/v4, un v1 aizstāj kas cits. mazāks čakars ar pārdēvēšanu.


par guesstimate - hahahahaaa!!! man jau liekas, ka abas pilsētas pārapdzīvotu pat viens attiecīgo ielu deviņstāveņu kvartāls. bāc, tas arī ir materiāls jautrām spēlēm.
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 15:56
(Link)
Es nojautu, ka tur ir bijis kas taads kaa shai kartee.
Kur tu skaties taas kartes?

Es apstiijos vikipeedijaa un biju paarsteigts cik DAUDZ ir Iluukstee un Lubaanaa iedziivotaaju. Mans mineejums bija, ka veel par kaartu mazaak :D
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 18:54
(Link)
Kaads autists ljoti centiigs cilveeks vareetu uztaisiit Latvijas apdz vietu un to vaardaa nosaukto Riigas ielu iedziivotaaju skaita attieciibu topu.
Alojas iela buutu kkur shii topa otraa galaa.
Btw, ir kuul, ka mums pie starptautisku sporta pasaakumu areenas ir dikman iela (protams, nevajag par zemu noveerteet arii to, ka mums ir one shoe bridge)
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:38
(Link)
pabeigšu safilmēt tās velojoslas (šodien/vakar iesāku, bišķi bail vērt vaļā, bet laikam jau būs jāpārbrauc, nepaņēmu smuku leņķi), tad varētu pieķerties, nekas sarežģīts neliekas
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 02:33
(Link)
labi, patiesībā es nezinu, kā lai noskaidro, cik x ielā dzīvo cilvēku, tas vispār ir legāli?

bet nu saliku kartē rīgā esošās latvijas pilsētu (kaut kad varētu pieķerties arī apdzīvotu vietu, tb, vecliepāju, bulduru un plāču ielām) un pašas rīgas apkaimju ielas.

rīgā ir 66/76 pilsētu un 49/58 apkaimju ielas. (nu, ja skaitītu čierīša vai dārziņu šķ.-līnijas, laikam būtu pie 150/58)
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 21:57
(Link)
Maņjaks :D
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 21:58
(Link)
Naakamais liimenis buutu nokarteet visu luksoforu rezhiimus o_0
From:(Anonymous)
Date:26. marts 2021 - 16:20
(Link)
Starp v1 un v2 es neredzu probleemu, taa ir de facto viena, saistiita iela, nu un tad ka v1 ir mazaaka. Numeraacijas nekaartiiba good point, bet tak pox, ja nekas nedubleejas un visu var atrast.

Wiki saka ka Slaavu tilts v1 atklaats 1970., es domaat ka Slaavu aplis v1 reizee ar to 🤷🏻‍♂️

Btw, ir taads jeedziens Lubančiks, vot man nekad nav skaidrs vai tas apziimee v1+v2, vai v3, vai v1+v2+v3. Peec apkaimeem, v3 lkm ir Daarzciems?
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:03
(Link)
ar jēdzienu "lubančiks" vispār nav bijusi darīšana, bet, ja man kāds teiktu "lubančiks", es ar to saprastu lubānas tirgu (v4, un iekrīt jau pļavniekos).

kaut kādos padomijas gados lubānas ielā 52 (tb, v3) esot bijis universālveikals "lubāna", tas iespējams arī kaut kādā urlu valodā ir apzīmējis lubančiku.

v3 skaitās dārzciems, jā, bet to daļu līdz tiltam pie sevis saukāju par "maskačkas/ķengaraga/krasta masīva pagarinājumu pāri sliedēm"..
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 12:58
(Link)
To tirgu lkm 2020 nojauca.

Kkur tur, vai tieshi tur, ir X mahima. Taa eeka ir taads 2staavu shtrunts, kaadi ir, vai ir bijushi veel shur tur rajonos (viens juglaa un viens mezaparkaa tagad ir paarbuuveeti par dziiv maajaam) un originaali bijushi taadi palielaaki veikali, bet nekas taads kaa u/v Minska, Juura (vai kaa saucaas tas 4.imantaa kur tagad mego un visaada fignja), Tallina juglaa, tastur ("Ilga"? taa sauca kino, nez kaa veikalu) ilguciemaa, utml.

Tas de facto ir krasta mas pagarinaajums arii taadaa zinaa ka tur dziivojoshajiem eertaakais un aatraakais sabtrans uz centru ir 15.trol (anekdotiski dati no pirmavota)
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 13:13
(Link)
nē nē, lubānas tirgus stāv savā vietā. bija jau runas, ka jaukšot nost lidla dēļ, bet nu lidls ir uzcelts, un tirgus stāv (iekšā kūsājošo dzīvību nepārbaudīju), dikti nesen braucu garām.

jā, maxima sanāk ikurāt tur, blakus ir vēl kaut kāds mazāks padomju disvtāvīgais veikals.
From:(Anonymous)
Date:29. marts 2021 - 22:04
(Link)
Wait, tas par ko dzirdeeju ka nojaukts, bija "Pļavnieku tirgus", bet kas tad tas buutu bijis domaats?
Sho http://wikimapia.org/1198102/lv/Tirgus-P%C4%BCavnieki shkiet veel nesen redzeeju savaa vietaa.
Purchika tirgus gan patiesi ir nojaukts, bet tas ir (bija) Purchika tirgus.
"Dreiliņu tirgus", kursh jau piedzima miris, arii vai tik veel nav turpat kaa autostaavvieta or smth.
[User Picture]
From:[info]roncijs
Date:29. marts 2021 - 00:05
(Link)
par 1970. tev laikam būs taisnība.

iz rīgas balss nr.48, 26.02.1973:

Tuvojas Stahanoviešu ielas tilta aplis. Kas tad nu? Kāja jau uz bremzes pedāļa. Bortinieks gabaliņu priekšā tā sasveras, ka atsperes laikam pušu gan. Pasažiere pieplok stiklam un brīnās:
- Tik taisna iela un tāds līkums?!
- Lai ierobežotu ātrumu, - piezīmē A.Sils. - Domāts nepieredzējušiem.
r-r-r -

> savi puksti
> veci puksti
> ko tu puksti
> bio puksti

Links
saņemtie komenti

> Go to Top
Sviesta Ciba