rolexx ([info]rolexx) rakstīja,
@ 2008-07-30 23:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
See, to themm you're just a freak. Like me.
Šodien biju uz visu laiku labāko filmu. Vismaz tā to tagad var identificēt plašākā sabiedrībā.

Jā, Kristap, šeit tomēr nedaudz trūkst tās burvības, kas pirmajā daļā, bet tajā pašā laikā tieši otrā daļa piedāvā daudz, es pat teiktu, reālistiskāku stāstu un elementu, kas pietrūka pirmajā daļā.

Runājot par sliktajām lietām. Filmā bija par maz Betmena. Vienkārši prātā ienāca tas, KĀ viņš tika pasniegts pirmajā filmā.. bet tam arī ir zināms iemesls, par ko tālāk. Veina muižas trūkums arī bija izjūtams. Mjā, un Reičela man pirmajā daļā patika daudz vairāk.. Hehe. Bez jebkāda noteikta iemesla. Žēl, protams, viņas skarbais liktenis. Nedaudz derdzās Divsejainais. Tas viss šķita tā.. nedaudz lieki. Tāpēc droši varu teikt, ka Tomija Lī Džonsa Divsejainais bija labāks.

Un tagad labās lietas. Džokers.
Es izbaudīju katru sekundi ar viņu uz ekrāna. Tieši tāpēc teikšu, ka šajā filmā galvenā vieta ir Hīta Ledžera tēlam. Un, kas attiecas uz diskusiju par to, kurš Džokers ir labāks - Nikolsona vai Ledžera, mana izvēle ir Ledžera. Labprāt vēlreiz noskatītos, kā TO darīja Nikolsons, bet tik un tā. Nikolsona Džokers bija kā klauns, kurš kļuvis traks, bet Ledžera Džokers bija kā trakais, kurš ticis pie klauna meikapa. Katrs pats izdara secinājumus. :] Pie tam, man šķiet, ka Nikolsons arī savā ikdienas dzīvē ir tāds nedaudz ekscentrisks, tā kā darbā pie šīs lomas, iespējams, viņam tas viss sanāca vienkāršāk. Kas attiecas uz Hītu, tikai vietām filmā viņu saskatīju zem Džokera tēla.. un man šķiet, ka tas jau kaut ko nozīmē. Atcerējos kādu viņa intervijas ierakstu un nobrīnījos, cik ļoti savā lomā viņš ir pārveidojis balsi. Dzīvē viņam ir ļoti zema balss.
Arvienvārdsakot, Ledžeram Oskaru! Tas nekas, ka viņam to neiedeva par Kupraino Kalnu, vismaz tagad var paspēt labot šo kļūdu - (Viņš jau ir vēl tik jauns... lai paaugās, gan vēl karjeras laikā sagrābsies Oskarus).. Jā, bail iedomāties, kādas lomas viņš būtu nospēlējis visa sava (normālā) mūža garumā un cik Oskarus sakrāvis uz plauktiņa. Un, kā no Intervijas atminos - "Es vispār izvēlos tādas lomas, kurās man būtu jautri, un, tēlojot Džokeru, es patiešām lieliski izklaidējos..."
Āmen.
:]

Un, Nolanam, protams, arī zeltīto vīriņu. Un novēlēt vēl daudz filmu, kas turpinātu ieņemt TOP 250 pirmās vietas.

Un, jā, manuprāt, šī nav visu laiku labākā filma, bet pavisam tuvu tam. Piemērām, uzskatu, ka Gredzenu pavēlnieks ir tuvāk šim titulam. Bet man tik un tā ļoti iet pie sirds, ka 2008. gada filma normāli saspāda jau sen topa pirmajās vietās atsēdējušos veterānus. Hehe.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virus
2008-07-31 00:11 (saite)
Manuprāt, pirmās filmas Reičelas aktrisei tomēr ir vairāk tās kapacitātes noticēt, ka viņa ir šo abu vīriešu mūža mīlestība. Un jā, tajā filmā varēja iztikt bez twoface. Un droši vien arī bez tās ūberzilās redzes. :D Un tā vietā nedaudz vairāk iedot noticēt Veina/Betmena zaudējuma sajūtai. Jo Betmens turpina tikpat nenogalinoši vajāt Džokeru, lai gan daudz saprotamāk būtu, ja viņš gribētu viņu piebeigt lēnā, mokošā nāvē by beating that smile of his face.

Jā, Džokers ir šīs filmas zvaigzne. I can say it again. Viņš ir šīs filmas zvaigzne, šīs tomēr labās filmas absolūti labākā sastāvdaļa. Es noteikti šo filmu skatīšos vēlreiz un galvenokārt viņa dēļ.

Un jā, šķiet, Nolanam sanāk pat ļoti baudāmi ļaunie tēli. Pirmās filmas Scarecrow, lai gan nebūt ne tik iespaidīgs, arī bija... fascinējošs. Un arī tur aktiera talants, protams.

"You won't kill me, because that's you. And I won't kill you, because you are so much funn."

Let's put a smile on that face.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rolexx
2008-07-31 12:28 (saite)
āmen

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?