zaļā buržuāzija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

Oct. 19th, 2012|08:44 pm

honeybee
Pfff, pēc šī te resursa "Pašnodarbinātais var reģistrēties bezdarbnieka statusam, ja neveic saimniecisko darbību un sociālās iemaksas." un pat nav nekas jāpārtrauc o.O

bet paga, paga, es neredzu loģiku tavā domā par to, ka jāmaksā vairāk.

teiksim, janvārī tu saņem 2400 latus. Par to tu UZREIZ nemaksā neko, bet zini, ka šogad maksāsi socapdr visa gada garumā, kopā 700+ latus.

tad pirmajā kvartālā tu samaksā nodokļos 3x65 (t.i., socapdr no 3 minimālajām mēnešalgām), otrajā, trešajā un ceturtajā kvartālā tāpat. T.i., varēji paņemt visus gadā maksājamos 700+ latus (socapdr no 2400 latiem), izņemt tos no apgrozības kā "obligāti maksājamo naudu", ielikt, teiksim, četros īstermiņa depozītos un vēl pāris latus dabūt no bankas. Un pēc tam, kad šie 700+ lati ir atskaitīti no sākotnējā lielā kāposta, tu turpmāk vairs nemaksā nekādu socapdr, ja negribi.
tāpat, ja janvārī saņem 1200 latus, tad padomā "oh shit, ja šitā iet, ganjau būs jāmaksā socapdr", paņem 350+ latus un iebāz depozītā, un turpini atskaitīt socapdr, līdz savāc tos maģiskos 700+ latus, kas ir reizē minimālais, un, ja vēlies, maksimālais apjoms.

Bet modelēsim situāciju, kurā tu janvārī saņem kāpostu 4800 latus.
Tad tev kā algotam darbiniekam būtu bijis jāmaksā socapdr no 4800 latiem BEZ izvēles (tu to naudu pat neredzētu), bet kā frīlanseris vari samaksāt socapdr no 2400 latiem un reāli (salīdzinājumā ar algotu darbinieku) uzvārīties par 700 latiem gadā (protams, riskējot ar zemākām naudām, ja iestāsies socapdrošināšanas gadījums).
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

hackers counter system