Mon, Feb. 7th, 2011, 12:29 am
[info]pzrk

Es vēl neesmu gluži "atgriezies skolā", lai būtu par to informēts un varētu ko plašāk komentēt, pamazām tik sāku interesēties.

Bet tas atgādināja pieredzi ar vienu ASV augstākās izglītības iestādi, savulaik tur apmeklēju vienu vasaras kursu amerikāņu literatūrā, un vietējā grāmatnīcā bija speciāla sadaļa ar lietotām grāmatām, kur par pārdesmit dolāriem nopirku grāmatu-ķieģeli šī vārda īstākajā nozīmē — bieza jo bieza konkrētā mācību kursa antoloģija ar pilniem literāro darbu tekstiem, neskaitāmiem romāniem, dzejas un stāstu krājumiem. Grāmata bija iespiesta uz ļoooti plāna papīra (vajadzēja lasīt noteiktā gaismā, lai nespīdētu cauri citas lappuses) un ļoti maziem burtiņiem. Un galvenais — var pēc tam pārdot atpakaļ tai pašai grāmatnīcai. Lasīšana gan bija mokas, bet līdz ar šo ķieģeli toties manā rīcībā bija viss, kas vajadzīgs.

Salīdzinājumā ar šo man liekas nožēlojama vietējo izdevēju prakse drukāt grāmatas ar lieliem un retiem burtiem, ar ko aizpilda daudzas lapas un par ko prasa bargu naudu. (Protams, ir žanri, kur tas ir aktuāli, bet nu nevajag tak visas grāmatas pēc kārtas tā iespiest.)

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.