Mon, May. 3rd, 2010, 09:39 am
[info]pzrk

Es, vēl miegains būdams, pirmajā brīdī nemaz nepamanīju sajaukto secību, kamēr nenorādīji. :) Sākumā bija SC lietotājs pozitivs_rakars, kas neko daudz nenozīmēja, bet vēlāk tas sāka mani nomocīt, jo neviļus uzlika pienākumu tādam būt (līdzīgi kā piemēram, no lietotāja ar lietotājvārdu "teologs" sagaidītu spriedelējumus par garīgām tēmām). Turklāt pozitivs_rakars ir neērti garš lietotājvārds, tādēļ vienkārši saīsināju, izmetot lielāko daļu burtu. Vēlāk uzzināju, ka tas ir arī militārs jēdziens krievu valodā. :)

Bet, ja par tēmu - vērojot, kā top šis profesiju saraksts (tulkotājs, aktieris, režisors, psihologs... tagad iedomājos, ka tur noteikti var pievienot pedagogu), atcerējos par dažu vecāka gadagājuma cilvēku kategorisko viedokli, ka "katram pašam jāmāk viss" - ij televizoru salabot, i' auto riepas nomainīt, i' mājai remontu taisīt, i' pašam sev grāmatvedību vest, utt. līdz bezgalībai. Man pašam tuvāks ir uzskats par darbu dalīšanu - labāk specializēties kādās dažās jomās (un to darbu padarīt ļoti labi) un pārējās vajadzības īstenot, izmantojot attiecīgos pakalpojumus no profesionāļiem.

Var jau būt, ka šāds mans viedoklis tikai atbalsta patērētāju kultūru, kas mūs šobrīd ir iedzinusi kredītos, postā un stagnācijā, bet nu darbu dalīšana pati par sevi jau nu nav nekas slikts.

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.