|
Maijs 4., 2010
Comments:
nee, bet iistaa, bezkjiimiju maize staav visai ilgi. sakalst, ne viens un divi un sapelee.
ak tad pelējuma sēnītes tagad no maizes vairs nepārtiek bet tikai no ķīmijas? ;)
un tārpi metas tikai sliktos ābolos? ;DD ķīmiski apstrādātos
From: | (Anonymous) |
Date: | 4. Maijs 2010 - 18:00 |
---|
| | | (Link) |
|
nu tā kā tāds ...
ok, labi, putnupr nevietā par kemikalī pateica, bet normāli tas arī nav, ka maize pēc pāris dienām apmetas ar pelējumu, ja tai maisiņā kaut neliels mitrums izveidojas - iespējams, piemēram, ka maize taisīta no appelējušiem miltiem
vēl iespējams, ka tirgotājs turējis mitrā noliktavā (vairs nekurina (tm)) vai pārsitis glabāšanas datumu vai vispār datums nav apskatīts ;)
ja taisa no appelējušiem miltiem mainās garša, nevis glabāšanas laiks (par garšu neviens neko neteica) - maizi cep un tur ir tempratūra, kurā neviena rauga vai pelējuma sēnīte neizdzīvo
par normālu es protams to nesaucu un pasmaidīju tieši to ķīmijas būšanu ;)
| From: | watt |
Date: | 4. Maijs 2010 - 18:51 |
---|
| | | (Link) |
|
nu un no kurienes tad tas pelējums uzrodas? ir tā ka daža maize traki ātri appelē, un cita - stāv.
pa ... arī tu apgalvo, ka tas no ķīmijas viņa pelē? ;)
pelējums uzrodas no sporām, kas savukārt uz maizes nonāk viņu nepareizi glabājot un savukārt pelējums attīstās sporām nonākot labvēlīgā vidē
izņemot maizi no krāsns nekādas sporas uz šamās nav - un nekāda ķīmija, kuru liek maizē neveicina šo sporu veidošanās vai pelēšanas apstākļu uzlabošanos, drīzāk gan otrādāk
piemēram esmu ēdis 10 gadus stāvējušu maizi - vēl bija mīksta (militārā heh)
nu ja kaut kas taads neesmu izgliitota tajaas lietaas.
driixti plaatiities, cikj izgliitopts esi maizes jautaajumos. varbuut arii par kemikalii pateicu nepareizi, bet taa maize IR suuds.
nu bet vai tad par to kāds strīdās - sūds i sūds ;)
bet uz ķīmija un bioloģija parasti ir antagonismi ;) nu vismaz pārtikas jomā
jaa luuk uzsvars uz vaardu suuds
:) |
|
|
Sviesta Ciba |