|
Maijs 4., 2010
Comments:
vēl iespējams, ka tirgotājs turējis mitrā noliktavā (vairs nekurina (tm)) vai pārsitis glabāšanas datumu vai vispār datums nav apskatīts ;)
ja taisa no appelējušiem miltiem mainās garša, nevis glabāšanas laiks (par garšu neviens neko neteica) - maizi cep un tur ir tempratūra, kurā neviena rauga vai pelējuma sēnīte neizdzīvo
par normālu es protams to nesaucu un pasmaidīju tieši to ķīmijas būšanu ;)
| From: | watt |
Date: | 4. Maijs 2010 - 18:51 |
---|
| | | (Link) |
|
nu un no kurienes tad tas pelējums uzrodas? ir tā ka daža maize traki ātri appelē, un cita - stāv.
pa ... arī tu apgalvo, ka tas no ķīmijas viņa pelē? ;)
pelējums uzrodas no sporām, kas savukārt uz maizes nonāk viņu nepareizi glabājot un savukārt pelējums attīstās sporām nonākot labvēlīgā vidē
izņemot maizi no krāsns nekādas sporas uz šamās nav - un nekāda ķīmija, kuru liek maizē neveicina šo sporu veidošanās vai pelēšanas apstākļu uzlabošanos, drīzāk gan otrādāk
piemēram esmu ēdis 10 gadus stāvējušu maizi - vēl bija mīksta (militārā heh) |
|
|
Sviesta Ciba |