silence is sexy -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 4., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:44

(14 raksta | ir doma)

Comments:


From:(Anonymous)
Date:4. Maijs 2010 - 18:00
(Link)
nu tā kā tāds ...

ok, labi, putnupr nevietā par kemikalī pateica, bet normāli tas arī nav, ka maize pēc pāris dienām apmetas ar pelējumu, ja tai maisiņā kaut neliels mitrums izveidojas - iespējams, piemēram, ka maize taisīta no appelējušiem miltiem
From:[info]eermaniitis
Date:4. Maijs 2010 - 18:04
(Link)
vēl iespējams, ka tirgotājs turējis mitrā noliktavā (vairs nekurina (tm))
vai pārsitis glabāšanas datumu
vai vispār datums nav apskatīts ;)

ja taisa no appelējušiem miltiem mainās garša, nevis glabāšanas laiks (par garšu neviens neko neteica) - maizi cep un tur ir tempratūra, kurā neviena rauga vai pelējuma sēnīte neizdzīvo

par normālu es protams to nesaucu un pasmaidīju tieši to ķīmijas būšanu ;)
[User Picture]
From:[info]watt
Date:4. Maijs 2010 - 18:51
(Link)
nu un no kurienes tad tas pelējums uzrodas?
ir tā ka daža maize traki ātri appelē, un cita - stāv.
From:[info]eermaniitis
Date:4. Maijs 2010 - 19:52
(Link)
pa ... arī tu apgalvo, ka tas no ķīmijas viņa pelē? ;)

pelējums uzrodas no sporām, kas savukārt uz maizes nonāk viņu nepareizi glabājot un savukārt pelējums attīstās sporām nonākot labvēlīgā vidē

izņemot maizi no krāsns nekādas sporas uz šamās nav - un nekāda ķīmija, kuru liek maizē neveicina šo sporu veidošanās vai pelēšanas apstākļu uzlabošanos, drīzāk gan otrādāk

piemēram esmu ēdis 10 gadus stāvējušu maizi - vēl bija mīksta (militārā heh)
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:4. Maijs 2010 - 19:34
(Link)
nu ja kaut kas taads
neesmu izgliitota tajaas lietaas.

> Go to Top
Sviesta Ciba