Tā, kurai zalkši nāk mājās ([info]putnelis) rakstīja,
@ 2013-11-08 09:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kaķa stāsts 3
Drīz pēc pēdējā ieraksta un datora izslēgšanas zvana kaimiņiene - ec - kaķis kāpņutelpā tup ruds (pēdējie pienesēji atstāja pie manām durvīm). Puikas vannā jau mazgājās (plēšās). Man ta lopa žēl - bļodiņā ēdienu ieliku, aiznesu nabagam (Sīkbērns pārdauzīja vannā lūpu), ij izdzirdēju pazīstamu kaķa ņaudēšanu.
Izrādās - kaimiņienei bēniņu atslēga un atslēdzot bēniņus dabuju savu kaķi ārā laimīgu, atpūtušos un izskraidījušos. Ielaidu mājās, izvilku asiņainu bērnu no vannas (sīks pušums, bet bļāviens it kā kājas būtu izrautas no p.). Noslaucīju puiķi un nodievojos šodien pēc ārsta vizītes mammai nabaga pārbijušos, mājas, svešo rižiku aizvest uz patversmi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nastja
2013-11-08 10:53 (saite)
ehh.. nebūtu man sīkbērns tik sīks, paņemtu sev. Patversme nav laba vieta mājas kaķiem.. da vispār nekādiem kaķiem nav laba :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnelis
2013-11-08 11:13 (saite)
Bet ārā ir vēl sliktāk.

Ja tas kaķis ir bijis ārā, tad noķēris pusi no zināmajām kaķu slimībām. (Tev to vajag?)
Mūsmājas pagrabā ir kaķu tualete, dzemdētava un mirstamvieta. Tur 15 mājas kaķenes apdzemdējās, un kaķēnus drīzi vien nomoka blusas. Kad pagraba lūkas aiztaisa, tad kaķtantes drīzi vien lūkas uzlauž. Pirmajā stāvā ieviesies noturīgs urīna/līķu smacenieks.
Es šajā mājā esmu jau 2,5 nedēļas un paniski baidos, ka mans kaķis tiks ārā, kaut vai saostīties.
Reālākais būtu visas 15 kaķenes noķert un nosterilizēt (20 Ls viena sterilizācija, kopā 300 Ls) un pēcāk ar napalmu izdedzināt pagrabu (sasapņojusies).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2013-11-08 11:23 (saite)
nu par to napalmu sasapņojusies gan, bet izķert un sterelizēt var. Uzjautā tik Rīgas Domei par līdzfinansējuma iespējām. es zinu dažus aktīvistus (konkrētāk vienu), kas visas apkārtnes kaķenes vismaz pie savas mājas sterelizēja. Par blusām un nomocītiem kaķēniem piekrītu. Bet nu fakts ir, ka arī patversmē ir aprūpes programmas minimums. Un mans patversmes kaķis nodzīvoja.. hmm.. gadus 3-5 pie manis, kad savu dzīves ceļu bij nostaigājis..
Ja tas rižikruncis ārā vēl kādu blusu un tārpu nav dabūjis, tad patversmē ir opcija dabūt..

bet par to sterelizāciju - ja atrod, kur pa pašvaldības navu, tad man liekas, ka pašam nemaz nav jāmaksā, tik jānoķer tas lops. Un tagad uz nākamā gada sākumu vajadzētu būt 'kvotām'. Patiesībā, ja nosterilizēt kaut 5-7 no 15 kaķenēm, dabiskie metieni jau uz pusi mazāk..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2013-11-08 11:55 (saite)
vai ne, vai ne! tikai lieci aiz auss - STERILIZĒ un STERILIZĀCIJA. kas zin, kādi projekti darbiņā būs kādreiz jāraksta:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2013-11-08 13:22 (saite)
ai.. nu galvenais, lai instrumenti STERILI!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krazuu
2013-11-08 15:32 (saite)
Sterilizē, starp citu, uz valsts / pašvaldības rēķina. Tikai pašam jāķer un jāved utt laikam, jo šādām aktivitātēm tiem darbiniekiem rokas par īsām.
Papildus info, lai neķertu 'liekos' - tas, kas jau ir sterilizēts, tam ir nogriezts auss galiņš.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?