Nov. 6th, 2009 @ 11:18 am (no subject)
About this Entry
Saldētavā ir tilapijas fileja. Atradu netā šitādu recepti

Sastāvdaļas:

1. saldēta zivs fileja (piem.,tilapija, menca)
2. Citrons
3. Neliels burkāns
4. Konservēta kukurūza
5. Majonēze
6. Milti
7. Ola
8. Sāls, garšvielas

Pagatavošana: 30 min.

Zivs fileju atsaldē, nospiež lieko ūdeni. Fileju ierīvē ar pārgrieztu citronu, apviļā miltos, olā un liek cepties uz sakarsētas pannas.

Sarīvē burkānu.

Kad zivs apcepusies, to liek karstumizturīgā traukā (ja nav cepeškrāsns, atstāj turpat uz pannas). Uz zivs liek kārtiņu rīvēto burkānu un pa virsu uzber kukurūzu. Pāri visam pārlej majonēzi. Pāri majonēzei vēlams uzbērt vieglas, aromātiskas garšvielas bez sāls, vai arī pikantākam efektam- citronpiparus.

Zivi liek cepeškrāsnī vai pannā sautēties ~10 min.



un tagad jautājums - ko varētu likt burkānu vietā? Vai - varbūt ir kāda cita garšīga šīs filejas izmantošanas recepte neadvancētai saimniecei? Vēlamais efekts - garšotu arī bērniem.
[User Picture Icon]
From:[info]tante
Date: November 6th, 2009 - 11:29 am
(Permanent Link)
ak, nu izdaries takš vienkāršāk.:)
atsaldē to žuvi, nosusini papīra dvielī, sagriez šamo fiļu apmēram 2-3 cm platās strēmelēs...
sajauc miltus ar sāli un pieperu, apvārti tos strēmeļus šamjā maisījuma un normāli apcep, kā parasti žuvi cep..
pēc tam tai pašā pannā apcep sīpolu, ja gribi sīpolu, un papriku.. ja negribi sīpolu, tad tikai papriku.. kad apcepamais apcepies, pielej salds krējums vai piens (ja salds krējums, tad vēl arī ūdens bika), pieliec to sava kukurūza, ja gribās, ja nebija sīpoli, tad iegriez kāda purava kaut ko zaļu, sāli pēc garšas, pavāri drusku - kādu minūti, met iekšā zivi šamjā vārījumā, uzliec vāx, nopgriez uguns nost un lai paliek zem vāx 5 minūši, kamēr karpeļus pa šķīviem sakrāmē...
[User Picture Icon]
From:[info]puce
Date: November 6th, 2009 - 11:56 am
(Permanent Link)
Papriku (ne svaigu, ne ceptu) neēd neviens no bērniem. Sīpolus - pusotrs.

veeeeee...
[User Picture Icon]
From:[info]antuanete
Date: November 6th, 2009 - 11:58 am
(Permanent Link)
Burkānus arī neēd? Iztiec vispār bez, respektīvi, taisi mērci bez burkāniem un sīpoliem :)
[User Picture Icon]
From:[info]puce
Date: November 6th, 2009 - 12:04 pm
(Permanent Link)
Burkānus neēdu es. Ne-svaigus.
[User Picture Icon]
From:[info]tante
Date: November 6th, 2009 - 12:50 pm
(Permanent Link)
nu tad taisi bez paprikas ar kukurūza..:)
[User Picture Icon]
From:[info]envija
Date: November 6th, 2009 - 11:57 am
(Permanent Link)
lai bērneļiem garšotu, burkānu un kukurūzas vietā uzliec sarīvēta siera un majonēzes maisījumu, apcepsies smuki brūns un sīkiem garšos :)
[User Picture Icon]
From:[info]puce
Date: November 6th, 2009 - 12:05 pm
(Permanent Link)
Šis izklausās labi. Paldies.
[User Picture Icon]
From:[info]comtesse
Date: November 6th, 2009 - 01:05 pm
(Permanent Link)
bet šausmīgi neveselīgi. cepts siers un majonēze - hellooooo
[User Picture Icon]
From:[info]envija
Date: November 6th, 2009 - 01:44 pm
(Permanent Link)
Kurš tad saka, ka veselīgi ;) Prasīts bija, lai bērniem garšo :D
Es zinu veselu kaudzi variantu, kā padarīt treknāku un bērniem garšīgāku ēdienu :) Abi manējie kā skaliņi un zem normas svara ziņā.
[User Picture Icon]
From:[info]comtesse
Date: November 6th, 2009 - 04:08 pm
(Permanent Link)
man kaut kur galvā bērniem kaut kā automātiski vienādojas ar veselīgi..... a kurš labprātīgi baro majonēzes un sierus bērniem?
es, protams, nezinu, man nav pieredzes, bet pagaidām liekas, ka tādas receptes es vispār pat nelasīšu.
[User Picture Icon]
From:[info]puce
Date: November 6th, 2009 - 04:18 pm
(Permanent Link)
Ja pašlaik izvēle ir bērniem iemānīt neveselīgu zivi vai nekādu, tad es izvēlos pirmo variantu. Ar cerību, ka kādā brīdī viņi tik ļoti izaugs, ka ēdīs to, kas ir garšīgs UN veselīgs. Piemēram, veselīgi sagatavotu zivi.

Diemžēl.
[User Picture Icon]
From:[info]envija
Date: November 6th, 2009 - 04:21 pm
(Permanent Link)
+100
Ja viņiem garšo zivs ar siermajonēzes pārklājumu, labāk lai ēd tādu nekā vispār zivi neēd. Puiks man jau ēd arī vnk ceptu folijā zivi, meita vēl nea.
[User Picture Icon]
From:[info]comtesse
Date: November 6th, 2009 - 05:46 pm
(Permanent Link)
a, oki!
protams, tad jau nav variantu
[User Picture Icon]
From:[info]envija
Date: November 6th, 2009 - 04:19 pm
(Permanent Link)
Welcome to reality - karstmaizītes ar sarīvētu sieru/šķiņķi/majonēzi un cepenē iekšā ir sīču favorītēdiens :)
Bērns ir ne tikai zīdainis :) Zīdaini pabarot parasti nav īpašu problēmu, problēmas sākas, kad paaugas un sākas - viens neēd šito, otram riebjas tas.
Vai tad nu tiešām pati visu bērnībā ēdi?
[User Picture Icon]
From:[info]comtesse
Date: November 6th, 2009 - 05:49 pm
(Permanent Link)
jā. ēdu gan visu. arī vāŗitus burkānus, kas man tad negaršoja nepakam.
izņemot svaigi spiestu biežu sulu.
bet proatms, bija periodi, kad vienu produktu prasījās vairāk -= tāds organisma neapzināts bļāviens pēc dalītā uztura. īpaši kolorīti stāsti saglabājušies rados par to brīdi, kad man bija "baltās gaļiņas" periods - baltā gaļina = speķis.