pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2006-02-27 19:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Melnaa diena
Riits. Gruuti pamosties, bet vajag. Jaapaspeej uz vilcienu 8:04, jo 9:00 jaabuut man kursos. Aizvelkos liidz stacijai, izstaavu rindu peec biljetes, peec tam uz peronaa veel paaris minuutes drebinos (-15C). Iekaapju vilcinaa, kursh staavgruudam jau pilns. Nostaajos briivaa vietaa, bet kaut kur apmeeram pusotra metra raadiusaa kaads ozh smagi peec sieriem. Neko, naakas adapteeties un iztureet liidz riigai.



Riigaa izkaapju aaraa un ieeju narvesenaa pirkt pikanto desinju. Ir vairaakas rindas, nostaajos tuvaakajaa. Izstaavu, bet pirms manis paardeveeja pasaka kaut ko koleegjei no nozuud darba telpaas. Staavu minuuti un domaaju par radushos situaaciju. Nekas nemainaas. Aatrumaa domaas izdraazhu to blondo kazu ar mietu. Iestaajos naakamajaa rindaa. Veiksmiigi sagaidu savu kaartu un pasuutu to ko veelos. Vinja ieliek maiziiti cepties, kameer cepas, taa apkalpo naakamos klientus. Kaa teikt, neothodja s kasi, gaidu savu desinju. Skatos ka ieliek vienam, kas bija pirms manis, un otram kas bija peec manis. Rrrr. Izraaadaas ka vajag nostaaties veel naakamaaj rindaa bljin! Domaas to bruneti nosaucu pararis iipashiibas vaardos, jo vinja neiedeva salveti.

Izgaaju aaraa, apeedu desinju un gaaju gaidiit trolejbusu. Pa celjam panjemu 5min. Ilgi nebija jaagaida, iekaapju trolejbusaa. Samaksaaju 20 santiimus. Prieks ka buushu 5 minutes pirms laika, peec 5 minuuteem izkjaabeeja. Marijas un Merkjelja ielaa kaads trolejbuss pamaniijaas apraut vadus. Zheel bija iemaksaatos 20 santiimus un kaapt aaraa, jo gabals paliels jaaiet liidz Latvenergo. Itkaa jau nav traki iet to gabalu, bet ja gribi laikaa buut un aatri eji, tad gan esi nosviidis kaa pirtii.

Daudzi pasazhieri izkaapj aaraa, es turpinu gaidaat. Driiz vien ierodas TTP avaarijas brigaades un aatri ieviesh kaartiibu. Vispaar sameeraa operatiivi. Mans laika zaudeejums bija apmeeram 15 minuutes.

Kursi. Shoreiz lasa cits lektors no Lietuvas, arii angliski. Vinjam taa anglju valoda bija taadaa izloksnee, ka vairaak nesapratu nekaa sapratu ko vinjsh grib man ieboreet, piedevaam veel pilniigaa bezsakaraa virinaaja piemeerus un slaidus.

Pagaashnedeelj pusdienas bija ap divpadsmitiem. Shodien pulkstens jau raada pusviens. Veeders saak izraadiit manaamas pretenzijas. Beigaas izraadaas ka pusdienas paredzeetas pusdivos, rrr. Ok. Pusdienaaa otrajaa bija divas opcijas: menca ar daarzenju sauteejumu un salaatiem, un cuukgalja ar kartupeljiem un salaatiem. Par cik daarzenju sauteejums man nepatiik, pasuutiiju otro variantu. Bet ak vai. Visiem bija samainiits sastaavs. Tas ir, menca ar karupeljiem un cuukgalja ar daarzenju sauteejumu. Protams, ka man tika cuukgalja ar daarzrnju sauteejumu bljin! Neko dariit. Apeedu pusdienas (iznjemot daarzenju sauteejumu).

Otro lekcijas dalju es vairaak lidinaajos domu maakonjos un stulbi blenzu taafelee, un klusiibaa laadeejos par lektoru. Ceru ka neko dzirdamu nepateicu :))

Teoreetiski lekcijai bija jaabeidas piecos, bet 17:15 man apnika gaidiit, pieceelos un aizgaaju. Tad veel celjaa liidz stacijai trolejbuss ilgi brauca korkja rezhiimaa:(( Beigaas stacijaa statiku miiljoto cilveeku un braucaam taalaak uz maajaam ar vilcienu.

Galaa izkaapjam, bet miiljotaas "stulbiibas" deelj ea palieku vilciena vienaa pusee, bet vinja otraa. Vinja nedomaajot ar galvu gaaja paaar sliedeem vilcienam pa priekshu, neskatoties uz to, ka vilciens jau saaka kustiibu. Nu negribaas vinju nosaukt par aunapieri vai kaa savaadaak. Bet kaa lai iestaasta, ka taa nedriikst dariit?

Ehhh, jaacer ka guleet ejot nekljuudiishos gultaam:)))


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?