pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2006-09-06 22:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Iz dombura raidiijuma par Valsts policiju
Shovakar bija ljoti interesants raidiijumas par un ap Valsts policiju, tika aizskartas pat dazhu amatpersonu privaataa dziive :)
Raidiijumaa izskaneeja dazhi interesanti fakti:
1) Iekshlietu ministrijaa daudzus iepirkumu konkursus vada, vai tajos piedalaas Valters Jaundzheikars, kas izraadas ir Iekshlietu ministra braaleens. Tiesa, to principaa var uzskatiit par nebuutisku faktu, jo vinjsh jau sen straadaajot ministrijaa;
2) Uz apstiprinaajumu valdiibaa gaida paarstraadaatais konkurss (vai liigums) par transportliidzeklju iegaadi operatiivajaa liizingaa valsts policijai. Un tur ir taadas astronomiskas cenas, ka izdeviigaak buutu pirkt taas mashiinas, tobish, tiek reekjinaats, ka viena mashiina meenesii izmaksaas ~1000 Ls!!! Var jau teikt ka tur ir iekljauts servisss, bet atvainojiet, kaa tad ir jaalauzh mashiina, lai katru meenesi detaljaas izteereetu gandriiz 1000 Ls???
3) Principaa no sarunas izrieteeja, ka nesaskanjas ministrijaa ar policijas vadiibu saakaas deelj shii pasha konkursa pirmo variantu. Tobish, valsts policija bija sagatavojusi kokursam specifikaacijas, ar taadaam un taadaam mashiinaam, bet, ministrijaa, shis pats Valters Jaundzheikars pateica, ka policijas sastaadiitaas specenes neder, un nolika priekshaa gatavu savu speceni par vienveidiiga transportiilidzeklju iegaadi (aciimredzot bija ieintereseets vai pareizaak sakot, tika motiveets, bet to lai skaidro tiesiibsargaajoshaas iestaades). Protams, viena valsts policijas amatpersona atteicaas parasktiit shaadu specifikaaciju. Kaa rezultaataa, pret vinju saakaas represijas, saaka vinju pastaaviigi uzraudziit, ievaakt informaaciju uttt.
4) Par cik ministrijai bija radies konflikts arii ar bijusho gjeeraali Rekshju, tad no NATO sanaaksmes atbildiigaa preses sekretaara amata tika patriekta Rekshnja sieva Ieva Zviidre.
5) Ministrs Jaundzhekairs grib Zashirinska vietaa ielikt Riigaspilseetas galvenaas policijas paarvaldes priekshnieku Andri Dzeni, kursh, kaa izraadas, naak no tiem pashiem laukiem, no kuriem pats ministrs.

Iisaak sakot, tur bija daudz interesantu faktu, protams bija arii daudz vaardu apmainjas kaujas starp ministru un jaunaa laika paarstaavi Lindu Muurnieci :DDD


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?