pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2006-06-22 09:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu taa, veelreiz par Jaanju sagaidiishanu
Es briestu braukt uz Pedvaali. Doma ir tur buut jau dienaa, lai var mieriigi izstaigaat lielo dabas parku. Liidz viiru skreejienam varbuut nepalikshu, vai arii ir variants palikt tur teltiis. Protams, viss atkariigs arii no taa, vai buus kaada kompaanija un kaadas buus kompaanijas intereses. Bet jebkuraa gadiijumaa pliks es netaisos skriet :D


Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja tradīcija ir Jāņus atzīmēt ar kādu mākslas notikumu, kurā saulgriežu rituāli saplūst ar radošu darbošanos. Šogad Pedvālē 23. jūnijā plkst. 22.00 sāksies pasākums "Uguns deja". Visu nakti mākslinieks Ojārs Feldbergs īpašos ugunskuros dedzinās egles baļķus, ar uguns palīdzību veidojot skulpturālas formas. Mākslinieks sagatavojis astoņus baļķus, katru sešus metrus garu. Baļķi tiks novietoti uz akmens balstiem un tiem apkārt degs ugunskuri. Degšanas process tiks vadīts un kontrolēts tā, lai baļķos tiktu izdedzinātas vēlamās formas. Jāņu naktī radītās skulptūras paliks Pedvāles parka ekspozīcijā un būs apskatāmas kā īpašs objekts, kas veidots nevis izmantojot instrumentus, bet gan uguni.

"Uguns deja" notiks arī tad, ja Jāņos līs lietus, tomēr skulptūru veidošana lietū būs sarežģītāka un process varētu ieilgt. Tādā gadījumā skulptūru dedzināšana tiks turpināta arī nākamajās dienās.

Jāņu svinības Pedvālē sāksies ar somu mākslinieces Sannas Karlsonas-Sutisnas dejas performanci, kas iecerēta kā īpašs rituāls, veltīts saulgriežiem un ugunij. Sanna Karlsona-Sutisna darbojas gan vizuālajā mākslā, gan arī uzstājas ar deju priekšnesumiem un performancēm. Viņa apguvusi Bali dejas prasmi un uzstājas ar tradicionāliem Bali dejas koncertiem, tāpat viņa arī piedalās mākslas pasākumos ar skulptūrām, vides objektiem un performancēm.

24. jūnija rītā plkst. 4.00 Pedvālē tiek gaidīti dalībnieki tradicionālajam Jāņu rīta vīru skrējienam, kam starts tiks dots saullēktā plkst. 4.30.

http://www.beer.lv/index.php?option=com_events&Itemid=36


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nesmej
2006-06-22 09:47 (saite)
Man tur ļoti patīka. Biju tur nesen. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]pry
2006-06-22 09:50 (saite)
Biju pagaashgad jaanjos, bet diezgan veelu, kaa rezultaataa pirms pasaakuma bija jaaskrien pa parku, lai visu paspeetu apskatiit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nesmej
2006-06-22 14:38 (saite)
:))) Varu iedomaaties cik aatri bija jaaskrien... Parks diezgan liels. :)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?