pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2006-06-15 08:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Njemiet piemeeru :DD
Iedomaajieties tikai, uznjeemuma labklaajiiba lielaa meeraa ir atkariiga no administratora. Piemeeram tu uz vinju ne taa paskatiisies vai ko ne taa pateiksi, un tad polnijs pizdec tev ir :DDD


Tomēr mēdz būt arī ļoti skaļi notikumi. Kādas bankas datorsistēmu administrators iznīcinājis visus datus bankas serveros, lai tādējādi atriebtos par gada prēmijas samazināšanu uz pusi. Tomēr atriebība nav bijusi vienīgais dzinulis - viņš arī vēlējies nopelnīt uz bankas akciju kursa pazemināšanos.

Ņūdžersijas apgabaltiesā sākta investīciju bankas UBS Paine Webber sistēmu administratora Rodžera Duronio lietas izskatīšana. Lai atriebtos par, viņaprāt, pārāk mazo prēmiju, Duronio visos kompānijas serveros ievietojis "loģisko bumbu", kura pilnībā iznīcināja datus un ilgāku laiku paralizēja kompānijas darbību. 2002. gada 4. martā šī "loģiskā bumba" izdzēsa visus failus centrālās datu bāzes galvenajā serverī un divos tūkstošos serveru, kas atradās 400 bankas filiālēs; vienlaikus tika izslēgta rezerves kopēšanas sistēma.


Viss raksts:
http://www.tvnet.lv/zinas/tehnologijas/popsci/article.php?id=242985


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?