pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2006-05-19 10:22:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Druscinj par kapu biznesu
...
Privātās kapsētas bizness, pēc viņa domām, būšot mūžīgs, jo cilvēki vienmēr mirs. «Lielākos augļus plūks mūsu bērni un mazbērni,» spriež uzņēmējs, piebilstot, ka patlaban atsaucība nav tik liela, kā tika gaidīts.

...
Rīgā pavisam ir 19 pašvaldības kapsētu, taču tikai divas — Jaunciema un Bolderājas — ir atvērtas. Tajās rīdziniekiem ir iespēja dabūt divas kapavietas bez maksas.
...
Viena apbedījuma vieta pašvaldību kapsētās tiek pārdota par 118 līdz 206 latiem. Irbes kapos cena ir aptuveni uz pusi lielāka — lētākā vieta maksā 300, bet dārgākā 500 latus. Turklāt esot jāmaksā arī komunālie maksājumi — gadā 35 lati. Pašvaldību kapos šādi maksājumi nav jāveic.
...
Kādi cilvēki pērk kapavietas privātajos kapos? «Ne tikai bagātie,» saka J .Dravnieks, atstāstot gadījumu, kad kāda tantiņa piebraukusi žigulītī un nopirkusi trīs vietas, uzreiz noskaitot 1800 latus. Esot sakrājusi no savas pensijas. «Ir pat tāda tantiņa, kas savu dzīvokli mūsu uzņēmumam ir pārrakstījusi, no mums saņemot garantiju, ka pēc nāves viņu apglabāsim un 20 gadus apkopsim viņas kapu.
...


Viss raksts: http://www.apollo.lv/portal/news/73/articles/74579


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?