pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2008-04-23 15:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Biju aizsuutiijis savu viedokli uz CSDD par vinju jauno akciju "Skaties 2x", sajneemu arii atbildi :)

Mana vēstule:
Sveiki.

Ir protams jauki, ka ir tādas kampaņas kā "Skaties 2x", bet vai tomēr nevajadzētu pievērst uzmanību arī pašiem motociklistiem? Samērā bieži nākas redzēt, kā viņi bieži Rīgas lielajās ielās strauji paātrinās, un bieži ne jau līdz atļautajam ātrumam bet vēl vairāk, arī ratā rauj. Pagāšruden vien uz Vanšu tilta viens drošsirdis rāva ratā, pie kam pats bija bez ķiveres un vienkārši T-kreklā un parastajās džinsu biksēs. Vai tā ir droša braukšana?

Ko gribēju pateikt? Gribēju pateikt to, ka satiksmes dalībniekiem ir tiesības uzskatīt, ka arī citi dalībnieki ir līdzvērtīgi, nevis ar kaut ko pārāki. Nevis tagad bez maz vai desmitreiz jāskatās apkārt, vai kāds nelido, tikai tāpēc ka viņi ir ātraki. Varam arī jau turpināt visiem ieviest bailes un veicināt paranoju uz ielām :)

Paldies.


-------------------------------------------
CSDD atbilde:
Labdien,

Paldies par Jūsu komentāru un viedokli.

Kampaņas mērķis ir likt gan autovadītājiem, gan arī motobraucējiem vispirms ievērot braukšanas noteikumus un skatīties divreiz.

Mēs paši esam satiksmes dalībnieki un vērojam gan motociklistu, gan bieži vien arī autovadītāju uzvedību. Diemžēl bieži vien ceļš ir tā vieta, kur cilvēki izlādējas, un dara to, braucot agresīvi, kā tautā saka "zīmējoties". Kampaņas mērķis ir satuvināt divas naidīgās nometnes - auto un moto braucējus. Cēļš ir viens, Tadeo droši tur varēsim justies tad, kad autobraucējs rēķināsies ar motociklistu un otrādi. Motobraucējs ir mazāk, manevrēt spējīgāks. Jā piekrītam, viņi arī pārsniedz atļauto ātrumu.

Bet neviens mēs negribam būt tas, kas notriec motociklistu.

Ar cieņu,
Ieva Bērziņa
VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija"
Sabiedrisko attiecību speciāliste


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?