Digitālgeita no iekšām ([info]process) rakstīja,
@ 2020-11-29 21:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Likteņdzirnas
Process atgriežas vienu soli atpakaļ. Ja kāds jau aizmirsis, par ko te bija runa, te var pusstundā atsvaidzināt atmiņu: «Digitālgeitas» lieta būs jāskata no jauna. Kas tiesu sistēmā ir nogājis greizi?.

Virsraksta jautājums "Kas tiesu sistēmā nogājis greizi" vedina domāt, ka greizi kaut kas būtu nogājis tik tikko. Un atbilde arī jau dota raidījumā ar mājienu par to, ka otrās instances pieredzējusī tiesnešu komanda "nekvalitatīvi izdarīja darbu". Piebildīsim vien, ka otrās instances spriedums atcelts vien tajā daļā, kas bija notiesājoša. Attaisnotie apsūdzētie visi palika attaisnoti un tādi arī paliks, proti, nepastāv vairs veids, kā deviņus attaisnotos var turpināt tiesāt. Divus mirušos arī nē.

Paliek vēl deviņi apsūdzētie, tur tad attiecīgi vēl apelācijas un kasācijas instances stāv priekšā. Pa to laiku nodarījumam, par kuru notiek tiesāšanās, stabili apritēja divdesmitā gadadiena. Raidījuma ievadā solītais jautājums par to, vai pēc šāda laika iespējams taisnīgs spriedums, ne pārāk apspriests. Tur kādu prātīgu autoritāti no malas vajadzēja pieaicināt, bet var jau iedomāties, ka jurists par šo tēmu aizgvelzīs kaut kur purvā.

Otrā instance nozīmējusi tiesas sēžu grafiku visam 2021. gada martam. Galvenā intriga ir par Kriminālprocesa likuma 379. panta (1) -4) punktu un 14. pantu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?