Digitālgeita no iekšām ([info]process) rakstīja,
@ 2015-03-20 19:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēl trešdien rādījās, ka intriga par prokurora replikas ilgumu atrisināsies šim procesam tipiskajā veidā. Zelčs darīja zināmu, ka viņam vajadzēs apaļu mēnesi replikas sagatavošanai. Tad gan jau, ka savu mēnesi arī būtu jārunā šī "replika".

Pirms tam tiesas sēdē tika norunātas uzreiz veselas piecas(!) aizstāvības debašu runas. DLRTC bijusī valde un LVRTC pilnvarnieki - visi 5 vienā dienā. Aizstāvis Cers (aizstāv Rubeni) savas runas laikā uztaisīja atkāpi, ka "...teikt repliku ir tiesības, nevis pienākums, un visracionālāk būtu, ja neviens nekādas replikas neteiktu, bet tā kā es tam neticu…". Zelčs savu gatavošanās ilgumu pamatoja ar "noslogotību citās lietās, kā arī, sabiedriskā kārtā, diemžēl, neviens nepiekrita līdzdarboties replikas gatavošanā, un ņemot vērā aizstāvības debašu runas bezprecedenta garumu (viena no tām ir 1000 lpp)…" Vārdu sakot, mēnesis vajadzīgs, neko tur nepadarīsi. Tiesas priekšsēdētājas skaļi padomāja, ka vispār jau likums neparedz gatavošanās laiku replikai, un lēmuma atstāja uz šodienu.

Atkāpes par saprātīgajiem termiņiem visās runās iezogas arvien biežāk, it kā tam kāda jēga būtu. Skaidrs tak, ka termiņš jau šobrīd nav saprātīgs, un nekādā veidā viņš saprātīgāks vairs nevar kļūt. Varbūt vienīgi, var kļūt kaut mazliet "mazāk nesaprātīgs", ja vismaz attiecībā uz replikām Cera ieteikums tiktu ņemts vērā.

Un lūk šodien, pēc beidzamās aizstāvības runas (Vārpiņš par Pauderu, pieminēja arī saules aptumsumu), tiesa atkal ķērās pie intrigas šķetināšanas. Nu, tad nākamnedēļ prokurora replika? Nē, izrādās, apsūdzības replika jau ir gatava,un aizņems vienu stundu. Un viss. Nevajag mēnesi gatavoties, saprātīgi termiņi, un tā. Tiešām viss? Viss. Tiešām, tiešām? Jā, protams.

Pēc replikas aizstāvis Klotiņš lūdza tomēr skaidri pateikt, vai prokurors Zelčs savas tiesības uz repliku jau jūtās pilnībā izmantojis, vai gadījumā trešdien netaisās turpināt. Zelčs jūtas izmantojis. Tiesa gan šī jautājuma skaidrošanu neuzskata par būtisku, "redz kā bija, pirms divām dienām teica, ka vajadzīgs mēnesis un šodien pavisam mainījies viedoklis" Nu ja nu vēl nākamtrešdien būs mainījies viedoklis, varēs turpināt, bet aizstāvjiem jābūt gataviem savai replikai uz šo repliku. Un tad, lūk, tiesu debates varētu būt cauri.

Starp citu, saules aptumsuma laikā ir tukšs mēnesis. Pavisam tukšs, pilnīgs pretstats pilnmēnesim.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?