Digitālgeita no iekšām ([info]process) rakstīja,
@ 2015-01-17 17:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Centīšos nekļūt apnicīga!", noteica aizstāve Kaminska, uzsākot lasīt otru daļu savā debašu runā, par naudas atmazgāšanu. Neviens vairs neprasa, vai ir kāda prognoze par runas beigām. Kad būs tad būs, no jautāšanas beigas ātrāk nepienāks. Bet apsolījums nekļūt apnicīgam pēc vairāk kā divu mēnešu ilgas runas lasīšanas ir savdabīgi alternatīvs skats uz lietām. Ja vēl kaut viens aizstāvis būtu nolēmis sagatavot runu līdzīgā taktikā, arī 2015. gads sāks kļūt par saspringtu termiņu. Par pierādījumu analīzes kvalitāti spriedīs tiesa, bet demonstrējums par to, ka uz lielu masu ("pereboru", kā teica aizstāvis Cers seniors) var sacerēt pretī vēl lielāku masu, sanācis augstākā mērā uzskatāms.

Uzsākot gadu aizstāve Kaminska vēl cita starpā visiem novēlēja trīs mūzas (visām bija diezgan cēli nosaukumi, t.sk. gudrība), uz ko tiesas priekšsēdētājs papildināja "...un pabeigt lietas izskatīšanu pirmajā instancē".

Pa vidu arī saasinājusies debate par attaisnojošiem iemesliem tiesas sēdes nenoturēšanai. Tiesa līdz šim bijusi diezgan saprotoša attiecībā uz filmu festivāliem, teātru viesizrādēm, bērēm, kāzām, pat kristībām, neaizstājamiem braucieniem komandējumos un vieslekcijām ārvalstīs. Tagad parādījies arī lūgums pēc ziemas atvaļinājuma ("Tā kā ne prokurori ne godātā tiesa, acīmredzot, nav ziemas sporta cienītāji..."). Sanāca, ka arī šādu lūgumu var apmierināt, bet tādā veidā un ar tādiem papildus komentāriem, ka otrreiz kaut ko tādu lūgt diez vai kādam ienāks prātā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2015-01-18 11:52 (saite)
Šeit jau tas demonstrējums ir pilnīgi šķērms un arī nevietā. Piliksers vismaz tā neatkārtojās. Šeit atkārtošanās nu jau vairāku desmitu reižu. Runa, izskatās,tiek rakstīta, izmantojot vien datora copy- paste taustiņus. Neizskatās, ka autors šo runu pats vispār ir izlasījis. Pilnīga necieņa pret klausītāju, lai gan lielākajai daļai auditorijas arī tas, izskatās, ir pilnīgi vienaldzīgi. Arī no tiesneša "apbrīnojama" tolerance- neviens aizrādījums par procesa novilcināšanu, nemitīgi lasot vienu un to pašu tekstu.
Uz šī fona Kokina lūgums par vienas nedēļas ğimenes atvaļinājumu tiešām ir attaisnojams,katrā ziņā
tas šo procesu aizkavēs nesalīdzināmi mazāk, nekā šādas Krongorna aizstāvju runas.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2015-01-18 16:03 (saite)
Jā,tiešām nav saprotams, ko šajā procesā dara valsts pārstāvji - tiesnesis un arī prokurors. Vienkārši vienaldzīgi sēž un noskatās, kā tiek lasīta šī nebeidzamā runa.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2015-02-12 19:47 (saite)
pārsteidzoši, ka runātājas klients nav saskatījis atšķirību starp dažādām varām. savas privātās varas demonstrēšana šajā konkrētajā tiesā ir pilnīgi nevietā. Stukāns nav īstais, kam šis stulbbais presings iepatisksies.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?