šaubas & skepse - Kā klājas latviskajam dizānam?

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

September 1st, 2013


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:07 am - Kā klājas latviskajam dizānam?

(12 comments | Leave a comment)

Comments:


[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 1st, 2013 - 05:35 pm
(Link)
Ā, tbš ja neiet cauri sekss moralizēšanas dēļ, tad vajadzētu ar likumu piespiest nodarboties ar seksu? :D

/sorry, bet tu biji pirmā, kas šito analoģiju ieviesa
[User Picture]
From:[info]blond
Date:September 1st, 2013 - 05:51 pm
(Link)
Jā, nu varbūt iesviesu nepārdomātu analoģiju, atvainojos.
Nav man dukas un vēlēšanās šķēpus lauzt, ko lai dara, esmu tik konservatīva, ka man šķiet - Latvijā strādājošam latviešu uzņēmumam vajadzētu mājas lapu tulkot arī latviski, pat neapsverot citas iespējas. Nu, tā vienkārši. Tik vienkārši, kā tu ikdienā mājās nerunā angliski, bet latviski.
Starp citu - tā lēmuma loģika mani ļoti interesē. Jo tas taču negadījās tā nejauši, noteikti ne. Tika pieņemts lēmums. Lēmums, teiksim, neniekoties ar to latviešu valodu. Vai varbūt - ai, ko tur vēl maksās latviešu redaktoram. Vai - ai, lapas izstrāde un uzturēšana būs lātāka 3 valodās. Vai - ai, latvieši taču tikpat mūs nepērk. Vai - ai, labāk lai neviens nezina, ka mēs esam latviešu dizaineri.Lai domā, piemēram, ka somu. (Tad gan viņiem domēnu vajadzētu uz eur nomainīt)


Ja viņi - latvieši būdami - strādātu, piemēram, UK, un tur arī būtu dibināts un nodokļus maksātu viņu uzņēmums, tad, protams, mājas lapa latviski
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:September 1st, 2013 - 08:28 pm
(Link)
Nu es ceru, ka biznesa apsvērums - labs latviešu copy nav viegli atrodams. Bet vispār latviešiem piemīt nelāgs paradums uzstādīt prasības "savējam" biznesam (tipa "visiem latviešu uzņēmumiem būtu dabiski jāgrib darīt tā un šitā, un, ja viņi dabiski to negrib, tad ir morāli pieņemami lamāties"), ka es nebrīnītos, ja viņi gribētu no tā norobežoties - nevis sava imidža dēļ, bet mentālās higiēnas dēļ.

> Go to Top
Sviesta Ciba