barvins ([info]barvins) rakstīja,
Brīvais tirgus nav nemaz tik foršs - tas ir pakļauts cilvēku alkatībai, kā rezultātā rodas ekonomikas burbuļi un tiem sekojošās vērtību pārvērtēšanas krīzes, tā sistēma nav stabila. Kopumā tas strādā, protams, tikai ik pa laikam pataisa neuzmanīgos par nabagiem. (Savā ziņā līdzīga nestabilitāte, kā valstu impēriju un revolūciju cikli.)

Bet nu, es noteikti nedefinēju cilvēku ka "vergturi" vai "vergu" - I mean, tās ir tikai lomas, ko cilvēks var sava mūža laikā spēlēt vai nespēlēt, tāpat kā "tēvs", "zemnieks" vai "budists". Un vispār, "cilvēka" definīcija un "laba cilvēka" definīcija ir divas dažādas lietas.

Bet jēga dzīvot - tā ir individuāla padarīšana, katrs atrod kaut ko savu, ar laiku tas mainās, un ne man kāda darīšana par to, kāda citiem ir dzīves jēga, ne citiem ir tiesības diktēt manu jēgu.

Padomāt, kādas ir alternatīvas esošajai iekārtai ir jēdzīgi protams. Netrūkst arī eksperimentētāji, kas dibina komūnas un nelielā mērogā izmēģina dažādas sabiedrības organizācijas idejas. Nav gadījies gan pamanīt, ka kaut kas no tā visai aiziet meinstrīmā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?