pikku_myy ([info]pikku_myy) rakstīja,
@ 2015-01-11 17:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dzīvesvietas meklēšana jeb ieraksts ōmitei - 1. daļa
Kopš šeit ierados, esmu nomainījusi vairākas dzīvestelpas. Pirmās 10 dienas mani laipni uzņēma šeit jau labu laiku dzīvojošais klasesbiedrs. Pa to laiku atradu pati savu istabu mājā, kur vēl mita viena ķīniešu meitene, kura studēja grāmatvedības maģistrantūrā (un kura galu galā sāka dzīvot pie drauga, bet istaba tika īrēta, lai būtu, kur sesijas laikā no drauga aizmukt un kur mantas, drēbes un citus dārgumus turēt - iedomājieties tādu kā pūķa alu no Hobita, tikai bēniņos), ķīniešu puisi, kurš studēja doktorantūrā pedagoģiju (laika gaitā noskaidrojām, ka mums ir pavisam, pavisam atšķirīga termoregulācija), kā arī veselības ekonomikas maģistrantu - Anglijā dzimušu indieti. Kad šai telpai atradu citus īrniekus, lai bez liekas īres nastas varētu doties mājup, pavadīju dažas dienas pie kursabiedriem no DKorejas un Taizemes (un vēl pāris pēc atgriešanās oktobrī). Secīgi atradu dzīvestelpu, un šobrīd īrēju istabu pie jauna pāra, kuri šogad apprecējušies. Apprecējušies, nopirkuši māju. Pēc kāda laika uz šo māju tad arī kopā pārvācāmies, un pa manu logu pavērās brīnišķīgs skats uz kapsētu. Tā kā bijām norunājuši, ka īrēšu telpu īstermiņā, bet šobrīd tas jau ir tāds vidējs termiņš, kā arī mūs jaunajā mājā atdala plāna siena, es meklēju jaunu dzīvesvietu.

Te nu man ir jāatzīst, ka skaists interjers ir viena no manām vājībām. Šī iemesla dēļ gandrīz pasaku "jā" vairākiem cilvēkiem - par spīti cenai, par spīti atrašanās vietai. Bet par visu pēc kārtas: īsi aprakstīšu, ko šobrīd esmu redzējusi un nākamajā ierakstā - pāris spilgtāko dzīvesvietas meklēšanas piedzīvojumu.

Pirmais manam sludinājumam atsaucas puisis, kurš strādā pilsētas domē un arīdzan studē doktoranturā. Izrādās, arī viņš ir atrodams couchsurfing.org (nodomāju, ka ideālāku kaimiņu ar uguni neatrast - man ļoooti patīk uzņemt viesus, īpaši no ārzemēm), pāris gadus nodzīvojis Kanādā, bet dzimis Etiopijā. Tumšs. Stāsta man, ka amharic valodā mans vārds nozīmējot "pirmā". Tomēr viņa mājai tuvumā nav pārtikas veikalu, un arī tuvākā veļasmašīna ir pāri ielai, savukārt man abu tuvums šobrīd ir gana svarīgs, un to pat neatsver pagalmā atrodamā viņa meitas spēļu mašīna. Tajā pašā dienā apskatu vēl vienu istabu - ērti sasniedzamā vietā, bet ne pārāk apdzīvojamu - arīdzan ne pārāk tīrīgiem līdz-īrniekiem. Tik "ne pārāk", ka viņu landlady ir nolīgusi apkopēju, kas reizi nedēļā apciemo šo īpašumu un telpu liego aromātu atceros vēl pēc pārdesmit minūtēm.

Tad...nedaudz mainu meklēšanas stratēģiju un atrodu pāris īres sludinājumu ideālā vietā, t.i. starp universitāti un pilsētas centru. Vienā dzīvesvieta būtu jādala ar trim puišiem un jādzīvo 3. stāvā (elementāri aprīkota istaba, bet tās iekārtošanā varētu izpausties), otrā ar 3 māszinību studentēm (te gan jāmaksā īre uzreiz par 3 mēnešiem + depozīts, kopā >1K). Trešā - kopā ar 5 studentiem, ļoti glītā un plašā mājā, kā noprotu, visi savā starpā arī ļoti labi saprotas. Pa vidu tam visam, arī mans deju partneris meklē jaunu dzīvesvietu, un vienu brīdi meklējām kopā, līdz secinājām, ka 2-3 istabu dzīvesvietas ir daudz dārgākas un visbiežāk nemēbelētas, turklāt viņam jāizvācas no savas dzīvesvietas šonedēļ, iekām man izvākšanās datums nav akmenī cirsts. Šo domu, vismaz pagaidām, atmetām.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?