pikku_myy ([info]pikku_myy) rakstīja,
@ 2011-09-07 17:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
6.09. Parize. Parize-Brive la Gaillarde
Stopesanai no Parizes izpetam HitchWiki padomus. Lai dotos uz M. Pallaiseau pieturu, jaiegadajas biletes 4. zonai - bet kur? Apvaicajos dazam francu kundzitem, kas dodas uz metro, un ar vinu palidzibu tas veikli tiek atrastas bilesu automata. Automats ir diezgan interesants – operesana ar 2 pogam un rulliti.

RER vilciena ir diezgan raiba kompanija, tomer tas neved uz bistamo pilsetas apkartni, skiet; izbraucam cauri universitates pilsetinai. Nedaudz sanak pamaldities galastacija, bet, galu gala, izejot pa labi un sekojot cela zimem, nonakam ara. Masinas isti nenem, jo nav ari forsa vieta – stavvieta, tilts, ne visi brauc istaja virziena. Turam zimi Orleans un 5 km, un censamies nesalt veja. Pec kada laika apstajas busins – francu puisis ar mirdzosam acim, sak, aizvedisu 16 km talak. Izradas, ka esmu parklausijusies, un tie ir 60 km – nakamais benzintanks. Super! Seit ari rodas nakamais vaditajs, kas gan mus aizved nevis Limoges virziena, bet pa E71. Ok. Gala tapat noklusim – mums ir varianti Tuluza un kada meitene Brive, kas ir 100 km tuvak. Principa, rekinamies ar to.

Ak, ja, secinajums – VISI kravas masinu soferi smeke. VISI.

Saja uzpildes stacija vaicajam soferiem, un turam Limoges zimi, lidz apstajas kads loooti smaidigs, ka izradas, biznesmenis, kas vada 7 kompanijas, kuras cel rupnicas dazadas Francijas vietas un citas valstis. Ta vins jauki sarunajoties ar mums aizved lidz Vulcan rajonam, jo pats dodas uz Lionu. Pa celam gandriz izkapjam nepareiza vieta, un skrienam atpakal uz masinu. Soferitis gala mus uzciena ar siltu kafiju (noverteju skatu - 5 kafijas automatus rinda, un vardites, kas leka pa ekranu, sakot, ka ir rainforest safe), ir tumss... bet turpinam stopet. Esam benzintanka netalu noi Clermont-Ferrand.

Vaicajam (FR) vairakiem soferiem, kurp tie dodas, bet uz Brives pusi tas noteikti nav. Lidz beidzot viens smaidigs-svitigs puiks ar skrullainiem matiem atbild ko nesaprotamu, vins pasmejas, un saka, ka, ja mes butu francuzietes, saprastu – vins brauc uz Tulle, kas ir kadus 20 km no Brive, un tur mus izlaidis. OK.

Pa celam gan nedaudz nobistamies, jo ir pilseta un mezs, tumsa, viss likumu likumiem, bet gala noklustam forsi. Seit Dina uzruna kadu puisi, kurs jau ta ka skatas uz musu pusi, un vins pec mirkla mus ved uz Brivi.
Ka izradas, puisim ir 22 gadi, un vins jau 5 gadus ir armija, pabijis gan Gvadelupe, gan visur kur Afrika, gan… citur. Runa gan tikai franciski. Vai mums neesot bail? Vins skatas uz mums un netic. Uzdod dazadus jautajumus. Smejamies par vina parsteigumu :) Un puisis ari pagaida, lidz Brive ierodas musu hosts. Pa to laiku ar vinu pat paspeju parunat par izglitibas sistemu :D haha

*** Ierakstits 11.09.2011.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?