pikku_myy ([info]pikku_myy) rakstīja,
@ 2011-09-04 02:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
2.-3.09. Latvija-Polija
Kas var but trakaks par marsruta mainisanu un paliksanu zem... ja, zem ka?

No rita nedaudz nokavejamies un Kekava esam ap 9. Turpat nostopejam pirmo masinu - virieti, kurs darba darisanas regulari dodas uz LT un paker mus lidz Panevėžys. Pats jauniba esot stopejis uz universitati 5.00 no rita. P. tiekam pie FURES - man ir piedzivojums kapt pa kapnitem un iekapt istaba ar kreslu, gultu un soferi. Draudzigi sasezamies un PL-RU valoda turpinam lidz Szypliski. Pusdienu pauze.

Nakama fure, kas ir osam jautri tevs un dels (soferis), sodien iekravusi kravu Liepaja un Riga; dodas uz Krakovu. Kabines aromats dvesh pec sviedriem un ediena, un gaisa atsvaidzinataja, kas kairina kaklu. Masina sver 40 000 kg. Plapajam par so un to krievuanglu valoda, onkulitis polukrievu, reize, vien nosakot 'Moment!' un apdomajot sakamo.

Neilgi pirms Varsavas kaut kas notiek ar motora degvielas savienojumu, un ik pa mirklim apstajamies uz kadam 30 min. Valodas del mes isti nesaprotam, kas notiek un kur mus izlaidis, bet soferitis saka, ka vinam jagaida boss. Ta ka smagajiem jabrauc pa apkartcelu, bet vieglas auto brauc cauri Varsavai pa soseju, te masinu ir maz, izdomajam atdalities benzintanka, bet - nestopejas. Braucam ar to pasu talak. Ta nu visbeidzot iebraucam un paliekam stavplaci gaidit bosu; bet, ta ka tumst, mus ker viegla/smaga panika un atkal ejam izmeginat laimi uz cela.

Es turu lapinu, Dina apgaismo to ar kabatas lukturiti. Ceram, ka esam forsas un redzamas, lai gan tumsa neredz, ka mes esam jaukas stopetajas, nevis banditi, kas dodas uz Poznanu ka ieganstu laupijumam... jo "tik daudz" lauzu dodas uz Poznanu pa so celu! Pec iiilga laika apstajas kads calis, kurs ir ar mieru aizvest mus 10 km talak lidz Minsk Mazowiecki. Nu ir pilniiga tumsa, un tur, kaut ari ir daudz masinu, protams, neviena nebrauc vajadzigaja virziena... benzintanka apvaicatie ari ne. Divi jauniesi mus tomer aizved lidz dzelzcela stacijai, un palidz ari iegadaties biletes (t.sk. samainot euro pret zlotiem). Braucam pa marsrutu ar daudz Varsavam, bet beidzot tiekam lidz istajai :)

Ta nu, kaut ari mums ir sarunati hosti gan Poznana, gan Lodza, par laimi, Dinai ir draugi V. un varam pie viniem parnaksnot. Soreiz Varsava redzu vairak par centralo staciju - un, jasaka, ka nakti Varsava ir skaista. Iela, pa kuru ejam, ir dzivibas pilna, ar mazam kafejnicam un promenadi, un beigas... nonakam senatniga maja.

Kad calis, kas mus uznem (no Krakovas), saka, ka ar mums viena istaba gules vina cousin, domaju - masica. Kludos. Pec kadas stundinas atnak vel viens puisis, kurs kopa ar treso draugu strada lidosta. Turklat vini visi, lai gan normali runa angliski, nepartraukti atvainojas par savu valodu :)) Pavadam lielisku vakaru ar sarunam.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?