01 August 2009 @ 07:15 pm
Ievārījums, zirņi un Danon  
Šodien uzvārīju aveņu ievārījumu. Avenes bija tik gatavas, ka burtiski šķida uzreiz, kā nokļuva saskarē ar cukuru :) Cukuru liku attiecībā 1:1 un rezultātā ievārījums sanāca ļoti šķidrs. Apmeŗam pusi pildīju burciņās caur sietiņu, notecinot sīrupu, bet pārējo sapildīju burkās kā aveņu sīrupu ne ievārījumu. Varbūt zukurs jāliek mazāk, varbūt jāliek tas speciālais ievārījumcukurs?


Avenes pirku tirgū. Pie viena arī puskilo zaļo zirnīšu. Pa visu tirgū tikai vienai tantei bija. hmz. Pupas gan ir vai katrai otrai. Bet retums ir arī sviesta pupiņas. Pirmdien Rīgas centrāltirgū sviestpupas nopirku pa 1.30kg. Talsos tās maksā 2.50Ls. Nja. Varbūt tas tā, jo kurzemē viss nogatavojas nedaudz vēlāk, kā vidzemē, Zemgalē?


Un vēl. Tā kā jogurtiņam DANONE SMILE vietējā veikalā tuvojās termiņa beigās, varēja šo brīnumu nopirkt par 0.09Ls. Nopirku. 4 gab. Pat Laura to neizēda tukšu, bet es pagaršoju tikai puskarotīti. Tas ir tik riebīgi sintētiski rozā un ož ar pēc kaut kā nedabīga. Nenesīšu tādu vairs mājās, ja arī pa velti dalīs.
 
 
( Post a new comment )
smille[info]smille on August 2nd, 2009 - 01:45 pm
mums upenes un zemenes sanāk ļoti labi arī ar parasto cukuru. Zemenes varbūt ir drusku šķidrākas (kas man ļoti patīk0, bet upenes gandrīz vai kā želeja.
(Reply) (Parent) (Link)