phoenix ([info]phoenix) wrote on August 1st, 2009 at 07:15 pm
Ievārījums, zirņi un Danon
Šodien uzvārīju aveņu ievārījumu. Avenes bija tik gatavas, ka burtiski šķida uzreiz, kā nokļuva saskarē ar cukuru :) Cukuru liku attiecībā 1:1 un rezultātā ievārījums sanāca ļoti šķidrs. Apmeŗam pusi pildīju burciņās caur sietiņu, notecinot sīrupu, bet pārējo sapildīju burkās kā aveņu sīrupu ne ievārījumu. Varbūt zukurs jāliek mazāk, varbūt jāliek tas speciālais ievārījumcukurs?


Avenes pirku tirgū. Pie viena arī puskilo zaļo zirnīšu. Pa visu tirgū tikai vienai tantei bija. hmz. Pupas gan ir vai katrai otrai. Bet retums ir arī sviesta pupiņas. Pirmdien Rīgas centrāltirgū sviestpupas nopirku pa 1.30kg. Talsos tās maksā 2.50Ls. Nja. Varbūt tas tā, jo kurzemē viss nogatavojas nedaudz vēlāk, kā vidzemē, Zemgalē?


Un vēl. Tā kā jogurtiņam DANONE SMILE vietējā veikalā tuvojās termiņa beigās, varēja šo brīnumu nopirkt par 0.09Ls. Nopirku. 4 gab. Pat Laura to neizēda tukšu, bet es pagaršoju tikai puskarotīti. Tas ir tik riebīgi sintētiski rozā un ož ar pēc kaut kā nedabīga. Nenesīšu tādu vairs mājās, ja arī pa velti dalīs.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.