25 July 2008 @ 05:49 pm
 
braucām mērsragu filmēt. piramjāš 2 minūtēs mans priekšstats par šo vietu tika pilnībā apgāzts. Ziniet, ko es saku - šī vieta dzīvo un dzīvos un vēl puskurzemes ekonomiku pavilks! It kā mazajai mērsraga ostiņai ir lielākais apgrozījuma pieaugums starp visām Latvijas ostām. i ventspili, i Rīgu sit pušu! Latviaji ekonomiskā krīze? Šie tur TĀDUS projektus bīda, viss notiek. Neticami. Vajag to - būs, lūdzu.
Goda vāŗds, ideāl. un arī b/d, skola, mākslas skola, nodarbības, viss ir. Un apkārtne,daba, jūra. o-ooo.
Tautas nama vadītājs režisors, ilgadējs TV darbinieks, Andris KLevers. Atvilcis uz Mērsragu jau gana daudzas sejas. Margaritai Vilcānei uz ielas pat virsu uzskrējām, interviju paņēmām, diemžēl, FAK, neko nevarēs no tā izmantot, jo %&%&( mikrofons niķojās un nepārtraukti sprakšķi pa vidu, *$&*@$&@

Es pie tiem ostas dzekiem, tautas namā par jebko būtu ar mieru strādāt, jo tas entuazisms, enerģija, apņēmība, ka sno viņiem plūst... un pats galvenais - viss izdodas! un algas ar ir!

Mēŗsraga ostai nākošgad varētu sākties attīstības problēmas, jo ostas kapacitāte ir tik liela, cik ir. Lai nogādātu kravas prom/uz ostu, vajag ceļu, bet 1. šķiras ceļš, kas ved līdz ostai ir sabrukšanas stadijā. 40km attālumā ir Stendes dzelzceļa stacija. Varētu rekonstruēt to, veikt piebūves, atzarus. Viņiem plāni sarakstīti, tikai valstij jārikojas. Apreķini veikti, viss ir. Osta attīstītos, darba vietas, pieaugtu, stendei arī būtu labi. valsts, loģiski, nedara,nevar. Gan jau viņi paši kaautko izbīdīs. neticu, ka vņi nespēs sev ceļu izsist. spēs!

Jau tagad tur 700cilvēku strādā. 6 gadu laikā jūrai atkarojuši jau ntos km zemes. Jau padziļina ostas kanālu, 2 gadu laikā būs uzcelts jūras dibena ģeoloģiskās izpētes centrs, loģistikas centrs, modernas jahtu piestātnes.

vienkārši sakot - lūk, kur ir entazisti, kas strādā un bīda lietas, jo paši to grib un vēlas!
 
 
( Post a new comment )
Nezāles neiznīkst[info]jan09 on July 25th, 2008 - 06:19 pm
aga
mazi meli, lieli meli un statistika - no 100k uz 200k, protams, ir lielaaks pieaugums, nekaa no 10M uz 15M (cipari tikai piemeers)
vai tad dzelzcelja sliedes posmaa Stende-Meersrags nav demonteetas taapat kaa posmaa Stende-VikaWood? valstij nevajag, ja vien nebuus iespeeja paaris miljonaariem "uzvaariities"
bez tam - normaalaa LV ziemaa liicha ostas aizsalst.
projekti - tas ir labi ;) vismaz kaadam ljauj Eiropas naudu atmazgaat ;)
slavu LL lai dziedam ;))
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on July 25th, 2008 - 06:45 pm
Re: aga
nu nu, nav tik traki. vienmēr jau var nolikt visus pie vietas. bet tas, kā tur cilveki rosāš, kaut vai tā ostas attistības izaugsme pēdējā piecgadē, ir pat vairāk nekā vērā ņemama.
Arī fakts,ka viņi spēj visu savu pagasta esamību nodrošināt paši. tikai likuma dēļ apvienojās ar Rojas pagastu. Ne velti mērsraga pagastvecis tagad ir jaunā rojas novada galvenais.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Nezāles neiznīkst[info]jan09 on July 25th, 2008 - 07:01 pm
Re: aga
da s.ds tas viss ir!
ja apaļkoki pieveras (cik tad LV meži palikuši), šķelda arī (vai esi dzirdeejusi baumas, ka Vika un SEB tiks pārceltas uz RU?) - paliek kūdra, zivis (kas arī iet uz galu), jahtas un tūrisms...
nah man iet ar kuģi/jahtu uz Mērsragu, ja man izdevīgāka ir Ventspils (gan piestātņu, gan autoceļu, gan komunikāciju un komforta jomā)?
OK L.L. vēl ātri pāris projektus palīdzēs izbīdīt, un čau, Rasma ;(
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on July 25th, 2008 - 11:13 pm
Re: aga
nuu, tu ļoti skeptisks vai noliedzošs esi.
galvenais jau ir, ka viņi dara! un attīstās! tas jau ir tas, kas mums te latvijā vietejajiem trūkst! uzņēmības!
(Reply) (Parent) (Link)
Nezāles neiznīkst[info]jan09 on July 25th, 2008 - 07:03 pm
ps
(Reply) (Parent) (Link)
Edgars[info]daysleeper on July 25th, 2008 - 07:05 pm
patīkami dzirdēt arī labas ziņas.
(Reply) (Link)