03 January 2008 @ 01:39 pm
aizdomas par astmu, novajinata imunitate  
Kopš Jānis ielikās slimnīcā, Laurai visu laiku kaut kas kaiš - ta angīna, ta trokšņi plaušās, ta iesnas kā ūdenskritums, tagad vējbakas + trokšņi. Daktere vakar Jānim teikusi (es rīgā tagad), ka varbūt Laurai astma. Jo astma arī esot alerģiska reakcija un nu jau vairāk kā mēnesi ir viegls krekšķis un mazi trokšņi krūtīs. Man jau domāt, ka tas viss ir norakstāms un imūnisistēmu, kas tagad ir diezgan iedragāta. Pluss ārā par maz, par maz vedam lauru. Kopš mašīna visur žviks, žviks ar auto. nepareizi. visu liaku man iekšā ir tā sajūta, ka nedaru pareizi tik daudz ar auto un tik maz ar ratiem.
Astmas zāles ar jau esot irakstījusi, šorīt no rīta Jānis Lauru uz pilno asinsainu vedis - kad asinis no vēnas, ne pirkstiņa ņem. Pat ja tiešām šobrīd bērnam ir nosliece uz astmu es nedošu nekādas zāles! ja tagad sāksim dot, tad tā astma būs 100%. Vispirms imūnsistēma jānostiprina (vareat dalīties padomos un ieteikumos), tad jāskatās, kas tālāk. Paralēli pie Spuriņa brauksim, dabūsim nost piena alerģiju, kura varbūt ir kairinātājs visām pārējām saslimšanām tagad (sakrīt laiki). Vismaz man bērnībā tā bija - kamēr cīnījos ar alerģiju, vislaik regulāri ar angīnām slimoju. 1. februārī pieraksts vienības gatvē pie alergologa dr. Sebres.
Un masāžu kurss Laurai ar jāiziet. ar vienu kāju tā kā pieklibo, tā kā pievelk. Bijām rīgā pie bērnu ķiurga. Anatomiski viss kārtībā, bet tai kājiņai augšstilba muskulis vājš, tas visu traucējot. vajagot iziet masāžas kursu. Talsos ir tikai viena bērnu masiere un atsaukmses dzirdētas ļoti dažādas. Bet Rojā gan esmu dzirdējusi par ļoti labu masierīti. Jāsazvanās, kas un kā. varbūt tiešām uz Roju būs jābraukā.
Katrā ziņā man ir pilna galva ar visu šito. Jānim ar pie neirologa jāiet, lai var noslēgt vai pagarināt slimības lapu.


- ...savam papildus pret iesnām smērēju propolisu eļļā zem deguna un pašā degunā (to dara bērns pats) - kopš tā daros puņķi paši izbeidzas vai daļa tiek izšņaukti (pareizi darot). Propoliss ir ļoti spēcīgs antibakteriālais līzdeklis, ja vien nav alerģijas uz medus produktiem. Smērēt vajag vairākas reizes dienā.

- ...sāciet ar labu Loru - piemēram Dr. Tērauds vai Dr. Akers Vienības Gatvē vai Dr.Roze ARSĀ .

imunitāti stiprinoši līdzekļi
- ...- mēs piemēram dzeram Citrosept - greipfrūtu ekstraktu; Ir arī, piemēram Sana-Sol, bet mums tas mazāk līdzēja; Levol Cold vitamīni, bet nezinu, cik dabīgi; IMMUNAL pilieni (bet ir tieksme bērniem pēc neilga laiciņa nolikties ar bronhītu vai citām elpceļu saslimšanām); oscilococnum - tiešām ir palīdzējis bērnam stiprināt imunitāti, protams, gripu kā tādu neārstē.

Bronhita arstesana:
-...Bronhitu arste ari ar inhalacijam, parasti ar Ventolini. Vel var likt uz krutim, muguras saspaiditus kartueplus vai siltu biezpienu aptit pleve. Un pedinjas sildit ar sildosu smeri. Terpentīna ziedi (vai ko citu) uz muguras un krūtiņām šajā gadijumā smērēt nedrīkstot, uz kājiņām var.
Tags:
 
 
( Post a new comment )
Pātaru Ansis[info]kuminjsh on January 3rd, 2008 - 11:48 pm
Manam Junioram bija diatēze un alerģija, kas vēlāk pārvērtās astmā. Ko es varētu ieteikt? Homeopātu. Tikai atceros, ka mūs pirmais homeopāts "atfutboļīja" - esot jāsagaida 3 gadu vecums, tad varot sākt ārstēties;/ Un jūra vasarās. Cik tik vien var!
Pie Sebres esam bijuši. Pie Dāvides. Un Cīrules.
(Reply) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on January 4th, 2008 - 12:58 am
analīzes arī uzrāda to specifisko vielu vai ko tur, kas raksturīga gan diatēzei, gan astmai. diatēze ir toč, bet vai ir arī astma?
katrā ziņā Jānis pats pusaudžu gados ar astmu ir dabūjis pacīnīties. ar viņa mammu runājot saprotu, ka Laurai arī ir tās pašas sākuma pazīmes - klepus naktī, pa dienu nekas. Ceru, ļoti ceru, ka tas tiešām ir tikai ziemas un imūnsistēmas efekts. ek.

katrā ziņā - kā tad jūs tikāt galā (kā saprotu, astmas vairs nav)?
Homeopāti, njā. dzirdēts daudz. bet viņi tiešām ar astmu var tikt galā?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Pātaru Ansis[info]kuminjsh on January 5th, 2008 - 02:19 pm
Nu kā man skaidroja - tās ir divas alerģijas izpausmes. Viens, kas pāriet otrā. Ņemot vērā ģenētiku (tb no manas mammas radu puses jau vairākās paaudzēs tas ir bijis), nekā pārsteidzoša. Diatēze puikam bija no 3 mēnešu vecuma un vilkās līdz kādiem 2 gadiem, tad sākās bronhīti, kuri beigās pārauga astmā:((( Un kur tik mēs negājām! Visādi babuļi ar tautas medicīnu, Pestīšanas Armijas dakteris, homeopāts, Vienības gatve, Baltezera sanatorija... Ko nu kurš kā labu ieteica, tur braucām.
Bet par homeopātu tiešām labu vārdu varu teikt, attiecībā uz astmas ārstēšanu. Tur gan ir baigi jāuzpasējas - tiešām tās zāles gadu jādzer noteiktās dienās, noteiktās dozās! Bet nu tas jau bija pirmais solis! Un uz kādiem gadiem 12 viņam tā kaite pārgāja - mums pat ir kaķis mājās un tā:) Bet tā jau saka, ka uz pubertitāti tā notiek! Un es pat zinu vairākus pieaugušus cilvēkus, kuriem tieši tāpat noticies:)
Un par jūru. Tas laikam bija pēdējais gads, kad es varēju paņemt uzreiz 2 nedēļas brīvas: puikam bija 3 vai 4 gadiņi. Un es neaizbraucu uz laukiem ravēt dārzus, bet gan paliku Rīgā un mēs katru dienu braucām dzīvot pa Jūrmalu - visas tās divas nedēļas. Un tā laikam bija vienīgā ziema bez bronhītiem...;/
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
phoenix[info]phoenix on January 5th, 2008 - 09:37 pm
o, jā - jūra ir laba lieta. Kopš pārcēlāmis uz Talsiem, Jānis ar saka, ka krūtīs tā kā vieglākas vai kas (Jānis pats pusaudžu gados ar astmu ir ņēmies, viegli trokšņi krūtīs joprojām esot saglabājušies).
šajā vasarā ntoeitki pa jūru daudz ņemsimies. Bet tagad jau visiem citiem man zināmajiem līdzekļiem stiprināsim imūnsistēmu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Pātaru Ansis[info]kuminjsh on January 5th, 2008 - 09:53 pm
No visas sirds novēlu: lai Jums paveicas nesaslimt!:)
(Reply) (Parent) (Link)