Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2005-03-07 15:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Stihija atkal...
Sabiedriskā transporta reisi Rīgā joprojām kavējas par 40 minūtēm

Rīga, 7.marts, LETA. Sniegputeņa dēļ sabiedriskā transporta reisi Rīgā joprojām kavējas par 40 minūtēm, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību projektu koordinators Andris Pudāns.

Autovadītājus arī brīdina būt uzmanīgiem iespējamā apledojuma dēļ. Pēc sinoptiķu prognozēm, snigšana neapstāsies līdz pievakarei un gaisa temperatūra saglabāsies zem nulles.

Vietām uz ielām esot izveidojusies bīstama situācija - asfalta temperatūra ir krietni zemāka par gaisa temperatūru, bet gaisa mitrums ievērojami paaugstināts, līdz ar to, kausējot sniegu, tas uzreiz piesalst pie brauktuves virskārtas un zem sniega masas veidojas tā saucamais melnais ledus.

Kā informē Rīgas domes pārstāvji, naktī ielu uzturēšanas tehnikas vienības papildinās aptuveni 30 specializēto transporta līdzekļu, lai sniegu izvestu no pilsētas centrālajām ielām.

Ziemas sezonas ielu uzturētāji, arī AS "Ceļu pārvalde" un SIA "Rīgas tilti", strādājot pastiprinātas intensitātes režīmā, izmantojot visas pieejamās tehnikas vienības.

"Naktī, kad apsīks autotransporta satiksme, sniegu izvedīsim no sabiedriskā transporta pieturvietām un autostāvvietām, kā arī atsevišķām pilsētas centrālajām ielām un sabiedriskā transporta galapunktiem, kur tas būs nepieciešams," informē Satiksmes departamenta direktora vietnieks Edgars Strods.

Viņš saka, ka, neraugoties uz īsā laika posmā uzsnigušo sniega daudzumu un tā atkausēšanai nelabvēlīgajiem apstākļiem, Rīgā līdz šim ir izdevies nodrošināt nepārtrauktu autotransporta kustību.

Dienas gaitā maģistrālajās un rajona nozīmes ielās strādājušas 28 specializētās ceļu mašīnas, arī 20 autogreideri un traktorbirstes.

Tiltu mehanizēto uzturēšanu nodrošina sešas specializētās ceļu mašīnas, arī četri greideri un traktorbirstes, informē Rīgas domes pārstāvji.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?