Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-01-18 10:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Britu zinātnieki atkal ;-)
Pētījums: Tieksmi pēc alkohola ietekmē cilvēka vecums un izglītība

Londona, 18.janv., LETA--REUTERS. Izglītotām britu sievietēm vecumā starp 20 un 30 gadiem piemīt tieksme pastiprināti lietot alkoholu, taču šī tendence mazinās, sasniedzot 40 gadu slieksni, ceturtdien pavēstīja analītiķi.
Savukārt mazāk kvalificētas sievietes veido lielāko daļu sava dzimuma žūpotāju vidējā vecumā, konstatējuši Bērnu veselības institūta zinātnieki.
"Pusmūža vecuma grupā uzdzīvošana raksturīga cilvēkiem ar zemāku izglītības līmeni un nekvalificētu darbu strādniekiem," paziņoja pētījuma vadošā autore Barbara Džeferisa.
Žūpošana Lielbritānijā ir vispārzināma problēma. Briti par pastiprinātas alkohola lietošanas kritēriju uzskata vismaz desmit alkohola vienību patēriņu vienā piegājienā vīriešiem, bet vismaz septiņu vienību patērēšanu sievietēm.
42 gadu vecumu sasniegušo cilvēku grupā šai kategorijai atbilst 31% vīriešu un 14% sieviešu.
Džeferisas vadītā analītiķu komanda šo problēmu pētīja, pārbaudot 11 500 britu sieviešu un vīriešu, kas dzimuši vienā un tajā pašā nedēļā 1958.gada martā, kā arī par alkohola lietošanas paradumiem iztaujājot 23, 33 un 42 gadus vecus brīvprātīgos.
Apkopojot rezultātus, konstatēts, ka 23 gadus vecu vīriešu grupā uzdzīvošana raksturīga 36%, taču līdz 42 gadu vecuma sasniegšanai šis īpatsvars samazinās līdz 31 procentam.
Savukārt sieviešu vidū šie rādītāji ir attiecīgi 18 un 14 procenti.
Secināts, ka tendence pastiprināti lietot alkoholu visās vecuma grupās piemīt vīriešiem ar zemāku izglītības līmeni.
Turklāt sievietēm ar zemāku kvalifikāciju vai bez tās, sasniedzot 42 gadu vecumu, nodzeršanās risks palielinās 2,5 reizes.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?