Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2007-01-15 12:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Inflācija?
Par 20 000 latu kukuļa ņemšanu aiztur policistu

Rīga, 15.janv., LETA. Sestdien, 13.janvārī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par 20 000 latu kukuļa ņemšanu aizturējis Valsts policijas darbinieku.
Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, minētā summa bijusi daļa no kukuļa, kura kopējais apjoms plānots vairāk nekā 35 000 latu.

UPD:
Rīga, 15.janv., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien, 12.janvārī, aizdomās par 20 000 kukuļa ņemšanu aizturējis kādas Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes nodaļas priekšnieku, aģentūru LETA informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļā.
Policists pieprasīja 35 000 latu lielu kukuli it kā nodošanai KNAB darbiniekam. Viņš aizturēts kukuļa daļas - 20 000 latu - saņemšanas brīdī.
Kukulis tika pieprasīts, lai tā devēja interesēs panāktu drošības līdzekļa maiņu kādā prokuratūras lietvedībā esošā kriminālprocesā.
KNAB uzsācis kriminālprocesu par kukuļa piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Krimināllikums kukuļa piesavināšanos paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem vai mantas konfiskāciju, savukārt par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu vainīgā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus uz laiku no viena līdz pieciem gadiem vai bez tā.
Latgales priekšpilsētas tiesa vakar, 14.janvārī policistam piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?