Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2006-08-25 10:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
The Red Cross Ambulance Incident
http://www.zombietime.com/fraud/ambulance/


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]divi_g
2006-08-25 11:32 (saite)
Nezinu, vai pamanīji: http://www.diena.lv/arzemes/lasit.php?id=284719

Sīrijas prezidents draud aizkavēt ANO miera spēku izvietošanu Libānā
Ģirts Kasparāns

Sīrijas amatpersonas piedraudējušas slēgt robežu ar Libānu, ja pie abu valstu robežas tiks izvietotas ANO miera spēku vienības, kas mēģinātu apturēt ieroču sūtījumus Hezbollah kaujiniekiem. Sīrijas prezidents Bašārs el Asāds paziņojis, ka ārvalstu karavīru izvietošana pie Sīrijas robežas tiks uztverta kā "naidīga" rīcība.

Libānas valdība nonākusi strupceļā starp Sīrijas un Izraēlas prasībām. Libāna vēlas, lai Izraēla pēc iespējas ātrāk izbeigtu Libānas teritorijas blokādi no jūras un gaisa. Izraēlas valdība brīdina, ka blokāde tiks pārtraukta tikai pēc tam, kad ANO spēku vienības ieņems pozīcijas pie Libānas un Sīrijas robežas, lai apturētu ieroču plūsmu. Izraēla uzskata, ka Irāna un Sīrija piegādā ieročus Hezbollah kaujiniekiem, kuri apšaudīja Izraēlas teritoriju. Sīrijas draudi par savas robežas aizvēršanu ir nopietns brīdinājums Libānas valdībai, jo šādā gadījumā Libāna faktiski būtu nošķirta no apkārtējās pasaules.

ANO rezolūcija pieprasa, lai Libāna kontrolētu savu robežu un nepieļautu ieroču ievešanu. Izraēla uzskata, ka Libānas armija nav spējīga izpildīt šo uzdevumu, tāpēc robežas kontrolē vajadzētu iesaistīt ANO spēkus. Libānas valdība mēģina izkliedēt Izraēlas un Sīrijas bažas, uzsverot, ka Libānas armija pati saviem spēkiem uzņemsies robežas kontroli. Amatpersonas informē, ka pie robežas jau izvietots 8600 karavīru. Libāna vēlas, lai ANO spēki sniegtu tikai tehnisku palīdzību, bet nesūtītu ārvalstu karavīrus uz Sīrijas pierobežu.

Libāna arī apņēmusies izvietot 15 000 karavīru valsts dienvidos, lai veicinātu pamiera ievērošanu un neļautu Hezbollah kaujiniekiem atsākt uzbrukumus Izraēlai. ANO plāno nosūtīt uz Libānu ap 15 000 karavīru, bet pagaidām valstis nesteidzas papildināt miera spēku rindas. Piektdien paredzēta Eiropas Savienības ārlietu ministru sanāksme, kurā varētu pieņemt lēmumu par lielāku ieguldījumu ANO miera spēkos Libānā. Miera misijas vadību uzņēmusies Itālija, kas ir gatava nosūtīt uz Libānu līdz pat 3000 karavīru. Iespējams, ka miera misijā aktīvāk iesaistīsies arī Francija, kas līdz šim vilcinājusies atbalstīt misijas paplašināšanu.

Publicēšanas datums: Piektdiena, 2006. gada 25. augusts.
Rubrika: (8. lpp.)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?