Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2004-07-25 22:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis: Burvīgs :)
Mūzika:Bēthovens mobilā telefona izpildījumā ;-)

Baloni, baloni. Baloni debesīs un uz zemes.
Tā nu sanāca, ka bija vēlēšanās un iespēja aizbraukt uz LMT gaisa balonu pasākumu Talsos. Laiks bija labs, baloni bija krāšņi, sacensības bija aizraujošas, tautas pieplūdums - liels, muzikālā programmā - pieciešama ;)
Pirmajā vakarā patika sacensības. Tālumā parādījās baloni, kuru ekipāžām bija uzdevums nomest marķieri iespējami tuvu laukuma vidū uz zemes izklātam auduma krustam. Vai vēl labāk - trāpīt tam, vai vēl labāk - trāpīt pašā centrā un iegūt savā īpašumā motorolleri. Pirmais nāca Gunārs Dukšte. Nāca augstu, bet virs ļaužu pilnā laukuma strauji sāka mazināt augstumu, un viņa marķieris nokrita nedaudz vairāk nekā trīs metru attālumā no centra. Labs sākums :) Un kā izrādījās, tas tā arī palika labākais rezultāts, jo vējš, viltīgais vējš nedaudz pamainīja savu virzienu, un lielāko daļu sekojošo balonu aiznesa sāņus. Dažiem vienalga izdevās pielavīties tuvumā, bet Dukštes rezultātu tā arī neviens nepārspēja.
Kamēr baloni lidoja tālāk, meklējot nosēšanās vietas, tikmēr estrādē spēlēja Kredo (atmiņā ne ar ko nepalika), ik pa brīdim runāja vakara vadītājs Gundars Āboliņš (vecais zēns izskatās apvēlies vēl vairāk, bet runas dāvanas nav no tā cietušas, vadīja viņš korekti, ar smaidu un bez samocītiem jociņiem), lielajā iežogotajā pasākuma teritorijā notika plaša tirdzniecība, darbojās visādas atrakcijas, notika organizēta fotografēšana ar NOKIA mobilo telefonu fotoapaparātiem, īsziņu sūtīšana ar balonu nosaukumiem u.c. izdarības. Kad iestājās tumsa, laukuma vidū ieradās vairākas balonu komandas, piepūta savus balonus, un sākās pasākums, kas programmā bija pieteikts kā Balonu Spīdēšana. Iespaidīgs un saviļņojošs paskats :) Arī skaļruņos tika palaista īpaša mūzika, kas vēl pastiprināja dramatisko efektu :) Ik pa brīdim kāds no baloniem iedarbināja savu lieljaudas gāzes degli, un tad balons koši mirdzēja kā milzu lampiņa. Un dažbrīd mirdzēja vairāki, un skats patiešām bija iespaidīgs uz tumšo, naksnīgo debesu fonā, un vispārējā tumsā, kas jau valdīja apkārt.
Un pēc tam turpinājās jau iesāktā muzikālā programma. Spēlēja The Hobos. Labi spēlēja, ar atdevi, par ko liecināja Ūdrīša sasvīdušais t-krekls, arī skanēja labi, un publika bija atsaucīga. Pēc jamiem nāca Autobuss Debesīs. Teikšu uzreiz - biju gaidījis vairāk. Nu, mūziķi jau darbojās aizrautīgi, bet, manuprāt, kaut kas viņiem neskanēja :( Nav man nekādas zelta ausis, bet svešu falšu tomēr sadzirdēt spēju it bieži. Lai būtu drošs, pavaicāju, vai skaņā kaut ko dīvainu nesaklausa arī meitene, ar kuru dejoju. Saņēmu atbildi, ka viņai arī šķitis, ka kaut kas ar skanējumu nav kārtībā. Pēc pārtraukuma, kurā Āboliņš viskautko izlozēja, Autobusa skanējums uzlabojās, un pirmais gabals, kurā tiek izmantots čells, skanēja jau patiešām labi un iespaidīgi.
Otrajā dienā diemžēl nācās doties uz Rīgu neatliekamās darīšanās, un Talsos varēju atgriezties tikai vakarā. Pa ceļam no Rīgas mani nostopēja simpātisks zaķis, kurš bija nolēmis līdz baloniem nokļūt, un zaķis bija patiesi priecīgs, ka nokļūs tieši līdz galamērķim, un iepriecināja arī manas ausis ar neuzbāzīgu tērzēšanu :)
Otrās dienas programma sportiskajā ziņā bija līdzīga iepriekšējai. Atkal lidojumi ar uzdevumu trāpīt marķieri krusta vidū. Tautas bija krietni vairāk nekā piektdien. Satiku daudz pazīstamu un kolēģu. Vienā brīdī pamanīju uz mani vērstu diezgan izaicinoši ģērbta zaķa skatienu. It kā seja šķita kaut kur redzēta, bet uzreiz nevarēju atpazīt. Kad zaķis pēc brīža defilēja pretējā virzienā, pamanīju tetovējumu uz viņas pleca, atcerējos, ka tas ir 4BK sastaptais zaķis, mūsu skatieni atkal sastapās, zaķis pasmaidīja un pamāja man ar roku, savam pavadītājpuisim aiz muguras, tā ka tas neko nemanīja ;-) Sievietes ir viltīgas, odnako ;-))
Uz balonu spīdēšanu šoreiz paņēmu līdzi lielo fotoaparātu. Tagad vēl grūti pateikt gala rezultātu, bet šķiet, ka vismaz dažas bildes varētu būt izdevušās. Pēc tam interese par pasākumu pamazām mazinājās, jo mūzika sestdienas vakarā bija vairāk uz jaunāku jauniešu auditoriju mērķēta. Deju placī tika pamanīts viens kolorīta izskata jaunietis, kas dejoja pilnīgu solo, pilnīgā iekšējā autonomijā, laiku pa laikam dziļi pietupdamies, ar rokām it kā bungodams pa zemi, tad iztaisnodamies un izdarām daudz dažādas ērmotas kustības ;-) No sākuma šķita, ka puisis ir pamatīgā tārpā vai arī ko sarijies vai sapīpējies, bet vietējie zaķi zināja stāstīt, ka tas esot Kalendārs, kurš savu kļičku dabūjis no tā, ka esot no galvas iemācījies visu kalendāru, un protot pateikt no galvas jebkuru vārda dienu gan pēc datuma, gan pēc vārda, vienmēr dejojot viens savā izolacionisma cauraustajā stilā, un tagad mācoties no galvas telefonu grāmatu ;-)) To gan neviens nezināja, vai tikai Talsu, vai visas Latvijas ;-)))
Tādi no bija pēdējo dienu notikumi pavisam konspektīvā izklāstā :)



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?