Buks ([info]buks) rakstīja,
nu nu
Arī Vācijas aizsardzības pasākumus 1939. gadā izraisīja poļu neģēlīgais uzbrukums Vācijas teritorijai.

1. Tā nav un nekad nav bijusi Izraēlas teritorija - ja vēlamies būt precīzi, Hezbollah turpināja (abpusējas apšaudes tur ir katru gadu) apšaudīt Sīrijas teritoriju.
2. Jebkuram, kurš kaut kara katedrā lekcijās nav gulējis skaidrs, ka pāris dienu laikā nevar izplānot tik plaša mēroga militāras akcijas, tb iebrukuma plāns sen bij gatavs - konfliktam gatavojās abas puses.
3. Labs iemesls, lai kāpostu dabūtu. Neviena armija neuzsāks ofensīvu, ja nebūs pārliecināta par rezultātu (sevišķi jau nu Izraēlas armija to nevar atļauties - viņu tak ielenkuši asinskāri arābu suņi, kas pie mazākās izdevības klups virsū, ja uzzinās, ka patronu nav).
4. Tieši tādi paši un pat vēl skarbāki izteikumi un retorika visu laiku skan arī no otras puses (papildus visus šos gadus ik pa brīdim veicot uzlidojumus Libānai, ar mērķtiecīgiem triecieniem cenšoties iznīcināt Hezbollah līderus - tas pats Nasralla slēpjas ne jau tāpēc, ka kautrētos par savu pašķidro bārdeli un lieko svaru).
5. ASV prezidents gan izteicās, ka Hezbollah ir Sīrijas marionete - kam tad ticēt? Sīrija un Irāna ir kardināli atšķirīgas valstis, tb nu atliek funktierēt, kurš informētāks: Petrovičš vai Bušs? Pie tam, ja runājam par izteikumiem, tad aicinājumu noslaucīt Irānu no zemes virsas kopš 1979. gada ir milzums (tas gan nekad nav bijis leģitīms iemesls uzbrukt valstij, kuras vadītājs ko tādu izteicies).
6. Irānai tas, protams, dod atelpu ij sabiedrotos (jo neviena arābu valsts negrib piedzīvot Libānas likteni), taču mērķtiecīgā Libānas tautsaimniecības struktūras iznīcināšana rada aizdomas, ka te vienkārši tiek iznīcināts ekonomiski plaukstošs konkurents.
7. Pārliecinoši vai nepārliecinoši, bet tādas lietas risina sarunu ceļā un ar starptautisko spēku akciju. Tas, ka kāds traks cionists ielaužas mošejā un apslaktē dievlūdzējus (būdams, kā visi izraēlieši, militārpersona), nedod nevienai valstij tiesības sākt apkarot izraēļu ekstrēmistus (un tādu tur netrūkst), bombardējot šo valsti. Tu runā juridiskas muļķības. Uzprasi kaut vai [info]trz, kas šādās situācijās par ko ir atbildīgs - tas vismaz skolā par to mācījies.
8. Neesmu krodziņā sēdējis ij klausījies, ko šie pie blakus galdiņa runā ij ko šie gaidījuši, tb nekomentēšu.

Vobšem, pļāpāšana, pieņēmumi, neredzu argumentāciju, ar ko viena konfliktējošā puse būtu labāka par otru. Ja jau ķeries pie lietas, tad ar skaitļiem, faktiem, nevis "dažas pazīmes liecina". :/


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?