Petrovichs ([info]petrovichs) rakstīja,
@ 2006-04-04 17:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Indijas mācību grāmata: Ēzeļi ir lojālāki par sievām
Deli, 4.apr., LETA--AFP. Indijas Radžastānas štata skolu mācību grāmatā teikts, ka sievas ir visai līdzīgas ēzeļiem, taču ēzeļi ir labāki kompanjoni, mazāk sūdzas un ir uzticīgāki, vēsta laikraksts "The Times of India".

"Ēzelis ir kā sieva. Patiesībā ēzelis ir mazliet labāks, jo, kamēr sieva dažreiz sūdzas un aizbrauc prom uz vecāku mājām, ēzelis nekad netiks pieķerts neuzticībā savam saimniekam," laikrakstā citēta hindu valodā izdotā mācību grāmata.

Grāmatu, kas paredzēta 14 gadus veciem skolēniem, bija apstiprinājusi indiešu nacionālistu "Bharatiya Janata" partijas vadītā administrācija, bet sieviešu kārtas amatpersonas pret to iebilst.

Ja grāmatas "apšaubāmās daļas" netiks izņemtas, tiks rīkoti protesti, draudēja partijas sieviešu līdere Šimla Parašera.

Izglītības amatpersonas gan norāda, ka ar ēzeļiem salīdzinātas ne tikai sievas, bet arī ar politiķi.

"Tajā pašā nodaļā ēzeļi salīdzināti arī ar politiķiem, nodēvējot dzīvniekus par biezādainiem," pavēstīja kāda izglītības jomas amatpersona.

"Salīdzinājums tika uzrakstīts kā joks. Taču protesti ir ņemti vērā, un izglītības padome nodarbojas ar salīdzinājuma izņemšanu," piebilda štata izglītības pārvaldes darbinieks.

Radžastānas štats Indijas rietumos ir pazīstams ar konservatīvo attieksmi pret sievietēm. Pēc 2001.gada iedzīvotāju skaitīšanas datiem, štatā ir tikai 886 sieviešu uz tūkstoti vīriešu, jo daudzas ģimenes ar ultraskaņu nosaka vēl nedzimušo bērnu dzimumu un meitenītes tiek nonāvētas, veicot abortu, lai gan Indijā tas ir aizliegts.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?